dinsdag, september 21, 2004

10 things I forgot to post

Met dit doorbreken van het stilzwijgen op mijn blog verlies ik mijn god-status bij eyeless, so be it.

1. School's out for summer! School's out forever!
Donderdag was het plechtige proclamatie waarbij ik mijn voorlopig diploma in ontvangst mocht nemen...which was nice.

2. Bureaucratie in de 21e eeuw
Bespaar je de wandeling naar je plaatselijke VDAB-kantoor als je je wil inschrijven als werkzoekende. Het enige wat ze doen is je ter plekke naar de site van de VDAB sturen om je in te schrijven. Tot zo ver de bureaucratische behulpzaamheid.

3. Aalst Rockt voor de laatste keer?
Zaterdag was het derde editie van Aalst Rockt en het zag er allesbehalve goed uit voor de toekomst van het festival, niet geheel onlogisch als je de boel organiseert in de Oktoberhallen in Wieze en je legt geen pendelbussen in. Ik schat dat er zo'n 500 man in totaal was, wat toch zo'n 1500 man minder was dan waarop de organisatie had gehoopt.

4. Jasper kan nie mee olé olé
Redelijk uniek mag het genoemd worden. Jasper Steverlinck die optreedt tussen 2 metal-optredens in (Imperia en Leaves' Eyes) en niet naar huis wordt gefloten of met bier wordt bekogeld. Moraal van het verhaal: metalfans zijn mietjes.

5. Hey ho, let's go!
Het 10 kleine negers verhaal gaat spijtig genoeg ook op voor punklegendes. Na het wegvallen van Joey Ramone (lymfekanker), Dee Dee Ramone (overdosis) en zeer recentelijk Johnny Ramone (prostaatkanker) is de Ramones-familie al sterk uitgedund. Marky Ramone is gelukkig nog altijd alive and kicking en weet nog steeds stevig op een drumvel te meppen, zo bleek tijdens zijn optreden met The Misfits die in Wieze hun enige Belgische optreden gaven. Met het optreden kregen we 3 bands voor de prijs van 1: The Misfits (Jerry Only), The Ramones (Mary Ramone) en Black Flag (Dez Cadena). Het optreden was meer dan de moeite waard met onder andere nummers zoals "Die die my darling", "Rise above", "Blitzkrieg bop" en enkele covers.

6. The man is back
En de man in dit geval is Louis Theroux, veruit mijn meest favoriete reportagemaker. Spijtig genoeg zijn het afleveringen die ik al gezien heb, hopelijk als opwarming voor nieuwe aflevering hoewel het wel leuk is sommige reportages terug te zien. Komend weekend wordt de aflevering heruitgezonden waarin Louis Theroux probeert te doorgronden wie Michael Jackson is en nogal in onaardig contact met diens vader komt (Canvas, zondagavond 21u).

7. Spraakmakers met Lou Reed
Hoewel ik een slopend weekend achter de rug had, wou ik speciaal deze aflevering meepikken met Lou Reed. Gelukkige van dienst was Joël De Ceulaer (volgens mijn research journalist bij Knack) hoewel je die "gelukkige" met een korrel zout moet nemen vermits Lou Reed niet de gemakkelijkste is wanneer het op interviews aankomt. In dit interview koos ik echter resoluut voor de kant van Reed want Joël bakte er niets van. De man drukte zich uit in arty farty muzikale mijmeringen die je eerder verwacht in een uitzending van Republica, iets waar Lou (en ik) begrijpelijkerwijs de wenkbrauwen bij fronsten. Joël, beste man, je bent een oetlul!

8. Updated
Volgende bestanden zijn aangepast aan de actualiteit: het kwisoverzicht en mijn gigs history

9. Ter info
Als je graag je eigen gratis .info domeinnaam wil, kan je tijdelijk hier terecht. Na registratie kan je tot 25(!) .info domeinnamen laten registreren zonder een eurofrank te hoeven betalen.

Domeinnamen die ik ondertussen al de mijne kan noemen:
* www.childeroland.info > verwijst door naar www.childeroland.be dat zolang de nieuwe site er niet is doorverwijst naar mijn pandora-site
* www.buizenaakt.info > de enige echte BuizeNAAKT site (merchandising van de enige echte BuizeNAAKT handdoeken volgt later)
* www.djthefluff.info > love him or hate him...reken mij maar bij de haters
* www.bandlinks.info > al gereserveerd voor een hoogstwaarschijnlijk aanwezig onderdeel op mijn nieuwe site
* www.stephen-king.info > de bedoeling lijkt me duidelijk, de uitwerking zal echter nog een tijdje op zich laten wachten
* www.axelslaapt.info > momenteel nog ongebruikt maar puur voor chantage bedoeld
* www.shrimplosers.info > een ideetje van ecko. dat waarschijnlijk in de toekomst nog verder zal uitgewerkt worden

10. The end
Voor wie nog niet genoeg gelezen heeft, heb ik nog 2 aardige pdf-files klaarstaan:
* het volledige 9/11 rapport (585 pagina's)
* iTunes - How Copyright, Contract, and Technology Shape the Business of Digital Media - A Case Study (100 pagina's)

Beluisterd:
Patti Smith - Trampin'
Snow Patrol - Final straw
David Bowie - The man who sold the world
Nick Cave & the Bad Seeds - The carny [L]
The Ramones - Blitzkrieg bop [L]
Black Rebel Motorcycle Club - Love burns [L]