woensdag, september 01, 2004

NEStalgia

"He wanted a character that was to Sega what Mickey Mouse was to Disney. He wanted a character that would put Sega ahead of Nintendo.

He got exactly that."

Onlangs ben ik op volgend artikel gestoten dat het ontstaan van Sonic schetst.

De testimonial die aan de rechterkant staat, klopt enigzins. Destijds had ik een NES en er was geen enkel spel op de Sega dat me echt wist te overtuigen dat Sega beter was. Enkel "Sonic: the Hedgehog" deed me twijfelen. Ik heb echter nooit de overstap naar Sega gemaakt.

Je mag leuteren over graphics, repetitiviteit en AI zoveel je wil maar de leukste spellen heb ik toendertijd op mijn NES gespeeld: Super Mario Bros, Teenage Mutant Ninja Turtles, Battle of Olympus, Megaman, Double Dragon II en vele anderen.

Achteraf gezien heb ik eigenlijk wel een beetje spijt dat ik mijn NES enkele jaren terug heb weggegeven aan mijn neefje en nichtje. Nuja, misschien moet ik me nog eens bezighouden met emulators zoals NEStron en MAME.

Gezien:
#168 - Hotaru no haka
Beluisterd:
Beck - Sea change
TV on the Radio - Staring at the sun (L)(mp3)