donderdag, september 23, 2004

The owls are not what they seem

Afgelopen week zag ik een trailer voor een nieuwe reeks op Canvas, getiteld Carnivale (vrijdagavond 21u50). Mijn aandacht zou waarschijnlijk niet zozeer getrokken geweest zijn, moest de eerste persoon die in beeld kwam me niet zeer bekend voor de geest komen. Het ging namelijk om niemand minder dan Michael J. Anderson. En wie mag dat dan wel wezen, zal je je ongetwijfeld afvragen.

Michael is een dwerg (weet ik veel hoe je zo'n mensen politiek correct noemt) en niet zomaar een dwerg. Michael is namelijk de dansende dwerg die achterstevoren praat in de sublieme reeks "Twin Peaks". Spijtig genoeg heb ik destijds enkele cruciale afleveringen gemist van het tweede seizoen en blijkt dat seizoen nog steeds niet te zijn uitgebracht op DVD.

Bij deze doe ik dan ook een oproep aan Jo Nachtergaele: beste Jo, stop met tijd, geld en televisietijd te verprutsen en haal nog eens een paar kwaliteitsvolle series uit de VTM/Ka2 archieven zoals Twin Peaks en The Stand.Beluisterd:
Bebel Gilberto - Bebel Gilberto
Angelo Badalamenti/Julee Cruise - Twin Peaks theme