dinsdag, september 28, 2004

TMF Awards pronostiek (5)

Mocht het iemand nog enigzins boeien, hier is het laatste deel van mijn pronostiekje voor de TMF Awards.

Beste dance nationaal

Genomineerden:
Milk Inc.
Kate Ryan
Sylver
Junior Jack

And the winner is: Junior Jack

Kate Ryan is goed op weg de Helmut Lotti van de Belgische dance te worden dankzij een cover/hits-verhouding van 1:1. Bravo Kate, ooit kan je misschien zelf eens een nummer maken. Aangezien ik niet kon kiezen tussen Milk Inc. en Sylver op muzikaal-verdienstelijk vlak en ik, wanneer ik me op nog subjectiever vlak zou begeven, zou moeten toegeven dat ik absoluut geen "nee" zou zeggen tegen een bed and breakfast met beide frontdames, heb ik besloten de easy way out te nemen en te kiezen voor Junior Jack. Ook al kon "Da hype" mij niet volledig bekoren (een Cure fan hoeft niet per se alles met Robert Smith goed te vinden), opvolger "Stupidisco" gaat er nog steeds meer dan vlot in. Mijn reputatie verplicht mij te linken naar de bijhorende videoclip die alom geprezen wordt voor de prachtige choreografie (en ook wel een beetje voor de worstelende babes in bikini die elkaar bespringen en uitkleden).

Beste dance internationaal

Genomineerden:
Special D
Tiesto
Faithless
Freestylers

And the winner is: Freestylers

Dat de aanwezigheid van al dan niet schaars aangeklede borsten in videoclips zouden kunnen verdoezelen dat een nummer absoluut kut is (no pun intended), is een foute veronderstelling. Special D kan er van meespreken (net als DJ Frank ft. Vick Krishna trouwens, maar dit terzijde). Tijsje doet het een pak beter maar was zo onverstandig die flikkers van een Kane te redden van een stille dood...wrong move tranceboy. Faithless mag stilaan eens uit een ander vaatje gaan tappen want het begint wat tegen te steken. On the plus side, Duracell is van plan hun nieuwe lijn batterijen naar Maxi Jazz te vernoemen. Heren die wel de award in de wacht mogen slepen met mijn toestemming zijn de heren van Freestylers die ongeacht welk genre ze in de mix smijten wel altijd een dansplaat uit de mouw weten te schudden. Oh, en wederom een clipje.

Beste rap/R&B nationaal

Genomineerden:
Leki
Starflam
't Hof van Commerce
Brahim

And the winner is: Starflam

Urban mag dan nog altijd zeer hot zijn, op enkele singles na heeft het genre mij nog niet echt weten te bekoren en al zeker niet op nationaal niveau dus schrap Leki en Brahim maar. Het wordt dus kiezen tussen het Luiks en het Izegems, twee talen die voor de gemiddelde Vlaming op z'n minst gezegd niet zo verstaanbaar zijn. Ondanks mijn hechtere band met het Izegems verkies ik toch de malfrats vermits goeie rap met een boodschap net iets moeilijker te brengen is dan goeie rap om een feestje mee te bouwen.

Beste rap/R&B internationaal

Genomineerden:
Black Eyed Peas
N*E*R*D
Usher
D-12/Eminem

And the winner is: D-12/Eminem

Dit is een duidelijk uitgemaakte zaak. Eminem is de persoon die de wereld deed vergeten dat rap een Afro-American onderonsje is. En in tegenstelling tot de meeste rappers is zelfrelativering en -spot MM en zijn dirty dozen clubje niet vreemd...which is rare. So big it up for M!

Gezien:
#11 - Citizen Kane
Beluisterd:
White Magic - Through the sun door
Interpol - NYC [L]