woensdag, september 15, 2004

TMF Awards pronostiek (3)

Beste live nationaal

Genomineerden:
Clouseau
Zornik
Flip Kowlier
Novastar

And the winner is: Flip Kowlier

"Hoezo" van Clouseau was een van mijn allereerste muziekcassettes ooit en tot op heden kan ik waarschijnlijk zonder probleem nog alle teksten meezingen. Blijkbaar ben ik niet alleen, anders zouden de broertjes Wauters het Sportpaleis niet verschillende keren uitverkocht hebben. Maar enkel op basis daarvan vind ik niet dat de Vlaamse mini-versie van de Rolling Stones een award verdienen. Wat Zornik betreft, zie x aantal andere posts omtrent Koen Buyse en zijn roze groepsmakkers op deze blog: te wisselvallig repertoire om mee uit te pakken. Flip Kowlier daarentegen heeft deze zomer met verve de culturele ambassadeur van West-Vlaanderen uitgehangen. Flip kwam, zag en overwon. Novastar is niet slecht maar biedt live te weinig spektakelwaarde om aanspraak te maken op deze titel.

Beste live internationaal

Genomineerden:
N*E*R*D
The Rasmus
Muse
Faithless

And the winner is: N*E*R*D

N*E*R*D wist deze zomer op menig festival te bewijzen dat pop en commercieel niet noodzakelijk slecht zijn. Ondergetekende stond erbij en kon onmogelijk stilstaan. Veel slechter is het gesteld met de Finse vogels van The Rasmus. Mijn bloed kookt nog steeds wanneer ik terugdenk aan hoe The Rasmus live het prachtige "Play dead" van Bjork op gewetenloze wijze wisten te verkrachten. Moge een uiterst lange en pijnlijke dood hun deel worden. Over Muse ga ik voor de verandering eens kort zijn: Muse is overrated, zwaar overrated. En tot slot zijn er nog de Duracell-springers van Faithless. Als je Faithless 1 keer live hebt gezien, heb je ze voor altijd gezien. Jaja, God is a DJ en wij komen allemaal one en doe er in de bissen nog maar eens "Salva mea" bovenop...thank you, move along.

Beste pop nationaal

Genomineerden:
Clouseau
Natalia
Belle Perez
Gene Thomas

And the winner is: Belle Perez

Moesten de broertjes Wauters niet voortdurend op televisie komen dan zouden we ze ongeveer catalogeren onder "has-beens". Weet je wat, laten we dat gewoon maar doen. Natalia heeft als Idool-coryfee een stevige machine achter haar staan. Goed voor haar maar ik heb het zo niet voor hits op automatische piloot. Vervolgens is er la belle Belle. Latino chicks zijn niet mijn ding behalve als ze Belle Perez noemen. Het maakt me niet uit wat ze zingt, als ze maar haar lijf blijft bewegen. Hey, het vlees is zwak! Tot slot is er nog Gene Thomas die zich van irritante X-session peet ontpopte tot de irritante ex-X-session peet die nu solo is gegaan en zijn vlees op plaatsen steekt waar het niet zou mogen. Gelukkig voor hem zal hij langer blijven leven dan de zanger van The Rasmus, prioriteiten weetwel.

Beste pop internationaal

Genomineerden:
Britney Spears
Blue
Anastacia
Sugababes

And the winner is: Britney Spears

Britney verdient dit te winnen, ongeacht de maat van borsten die ze draagt op het ogenblik van de bekendmaking. Is er eigenlijk nog iemand die zich kan of wil herinneren hoe de popwereld eruitzag in het pre-Britney tijdperk? Blue da ba dee da ba da...boys bands zijn zo 1999. Wederom geen prijs voor Anastacia maar het kan altijd erger natuurlijk, borstkanker enzo. En dan zijn er nog de Sugababes, zo'n beetje de extra light versie van de All Saints maar dan zonder sex appeal, de Appleton zusjes en een stabiele groepsbezetting. Winnen zullen ze niet doen maar niet getreurd dames, jullie stonden dit jaar op Werchter en dat was al veel meer dan jullie verdienden.

Beluisterd:
Dead Kennedys - Give me convenience or give me death
The Stranglers - No more heroes (L)