donderdag, maart 31, 2005

Filmtastic (2)

 • Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  Met een script van Charlie Kaufman, een Jim Carrey die nog eens mag bewijzen hoe goed hij kan acteren (zie ook Man on the Moon) en een hele hoop goeie kritieken, zat ik gebeiteld voor een aangename filmavond. Of toch niet? Op enkele momenten na (waaronder enkele scenes met Kirsten Dunst rondhuppelend in ondergoed) wist de film me op geen enkel ogenblik te ontroeren. Het is me dan ook een raadsel waarom deze film zo hoog scoort op IMDB.

 • Bad Santa
  In deze film zien we Billy Bob Thornton nog maar eens een norse, introverte man neerzetten met diep binnenin een hart van goud (speelt ie eigenlijk ooit een andere rol?). De film is best genietbaar maar ondanks de vuilbekkende kerstman blijft dit toch een klassieke feelgood christmas movie, wat niet wegneemt dat we liever deze film tijdens onze kerstdis geserveerd krijgen dan Home Fucking Alone

 • Garden State
  Maanden op voorhand rave reviews lezen blijkt niet altijd even gunstig te zijn, hoewel deze film allesbehalve een stinker was. Ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog mogen verwachten van Zach Braff. Hoedanook, wie een script schrijft waarin ie Natalie Portman kust en het nog gedaan en geregisseerd krijgt ook, kan op mijn welgemeende respect rekenen.

 • Before Sunset
  Net als in Before Sunrise draait het in deze real-time sequel opnieuw om de gesprekken en chemistry tussen Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy). Gezien het feit dat beiden 9 jaar ouder zijn en verder in het leven staan, is er in deze film begrijpelijkerwijs minder geflirt en meer realiteit ingeslopen dan in zijn voorganger. Het vuur blijft echter branden en de film heeft een zeer gepast, zij het open einde. Wie weet kunnen we ons binnen 9 jaar opnieuw aan een sequel verwachten.

 • Shrek 2
  Shrek 2 is grappig...ergens...maar ik ben vergeten in welke minuut. Ok, dat is iets te cru gesteld, Eddie Murphy is nog steeds de best acterende ezel die er is, Antonio Banderas is een welkome aanvulling als Puss in Boots en sommige scenes met Jennifer Saunders en John Cleese zijn op het randje van hilarisch, maar toch voelt Shrek 2 aan alsof de makers alles wat de eerste Shrek niet haalde in deze film gepropt hebben. Ik hou mijn hart al vast voor nummer 3

Gezien:
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (#36)
Before Sunset (#98)