maandag, maart 07, 2005

Microgriep

Wegens een microgriepje heb ik het afgelopen weekend voornamelijk in bed doorgebracht en zo af en toe ook voor televisie. En daar viel tot mijn eigen verbazing soms nog iets leuks te zien ook.

Popquiz a Go-go (vrijdag Ned3,19u55)

Ik weet niet of het aan de Nederlanders hun idee van gezelligheid ligt, maar dit is een sobere muziekkwis in een gewoon café...en het werkt. De kwis is niet te moeilijk, is gevarieerd opgesteld en aangevuld met interessante info en leuke clips. Bovendien heeft het niets van de geforceerdheid waar ik me soms aan stoor in "Met het mes op tafel".

Halleluja (vrijdag één, 20u10)

Als ik u zeg dat de enige computer die in beeld kwam een Apple iBook was, dan weet u wel hoe doordeweeks deze Vlaamse reeks is. Niettemin mag Hilde De Baerdemaker altijd eens op mijn schoot komen zitten.

PaPaul live (vrijdag Ned3, 20u25)

Ik raad niemand dit programma aan, zelf hou ik het ook meestal niet te lang uit, maar het is een hele verademing om soms in een flits de oude Paul De Leeuw nog even aan het werk te zien.

De Thuisploeg (vrijdag één, 21u15)

Het was de eerste maal dat ik het programma een blik waardig gunde aangezien me vorige week te laat ter ore was gekomen dat enkele vrienden ende medekwissers van me het tot in de finale hadden geschopt (kudos to Sam, Bert en Lieve). Ondanks de aanwezigheid van Roleplaying Rob een genietbare kwis, misschien onderneem ik zelf wel eens een poging in een van de komende weken.

Raymann is laat (vrijdag Ned3, 23u05)

Allemaal heel leuk, Jörgen, maar wanneer komt "The Comedy Factory" terug?

De bovenste plank (zondag één, 19u45)

Het zoveelste herkauwen van beeldmateriaal uit "De leukste eeuw", "Het leukste uit de leukste eeuw" en alle andere leukste leuke BRTN/VRT/TV1-programma's waarbij steeds dezelfde kleine collectie humorfilmpjes tot treurens toe worden herhaald. De 2 minuten vers materiaal met stand-up comedy van Vlaamse bodem is dan ook een schrale troost.

Het Geslacht De Pauw (zondag één, 20u15)

Het is de tweede uitzending (tevens tweede keer op rij) dat ik van dit seizoen Het Geslacht meepik en ik moet zeggen dat het programma nog maar weinig van zijn charme verloren heeft. Het merendeel van de scenes en dialogen zijn redelijk voorspelbaar maar niettemin is alles zeer genietbaar. Ik vrees echter dat ze met de karikaturen die ze gecreëerd hebben niet al te veel seizoenen meer zullen kunnen draaien. Vooral het personage van Tom is wat mij betreft al lang over houdbaarheidsdatum.

Studio Sport (zondag Ned2, 20u15)

Ik hou van sportprogramma's, echt waar, zolang ze maar niet op een van onze Vlaamse zenders draaien. Dat wil nog niet zeggen dat je me mee wil op een sportkwis uiteraard.

Never Mind the Buzzcocks (zondag BBC2, 22u)

Geen idee of het een nieuw seizoen betreft maar ik had deze aflevering alleszins nog niet gezien. In het panel van Phil zat Kenzie, een jonge snaak uit Blazing Squad (Blazing who? my thoughts exactly), en ik moet zeggen dat mijn beeldbuis niet meer zo vacuüm is getrokken sinds de laatste keer "Big Boobs" Betty haar leegheid op de televisie kwam tentoonspreiden.

Hij wist iedereen te verzekeren dat hij alle melodieën kende in de intro-ronde maar hij had nog nooit gehoord van "Turn on, tune in & cop out" van Freakpower (aka Fatboy Slim) en nog erger werd het toen Mark Lamarr na de tweede intro de eerste 2 strofen zong van "House of the rising sun", zelfs de titel en uitvoerder verklapte en Kenzie er nog steeds bijzat als een kleuter die niet weet hoe hij een vierkant blokje in een cirkelvormig gaatje moet passen.

De "identity parade" dan maar waar eindelijk de kale zwarte met de hypnotiserende blik (de legendarische No.5) bij naam werd genoemd: Athelstan. Hoewel Lamarr opmerkte dat Athelstan al jaren ongeveer wekelijks de rij kwam opvullen, deed Kenzie er nog meer dan een minuut over om hem als oplossing uit te sluiten.

Kenzie: "Do you think I'm being awkward?"
Lamarr: "No, I think you're being retarded, which is not the same as being awkward."

Het hoogtepunt volgde echter in de finale bij het aanvullen van de lyrics. Eerst was er "There is a house in New Orleans..." en na een minuut stilte van Kenzie besloot Lamarr maar door te gaan naar de volgende lijn die blijkbaar uit een song van Blazing Squad kwam. Na welgeteld 5 foute antwoorden en alweer een minuut stilte wist ie eindelijk de lijn volgend op "oh, oh, oh, oh, oh, let's party, oh, oh, oh, oh, oh" juist te beantwoorden. Leve de muziekindustrie!

Help (zondag BBC2, 22u30)

Paul "The Fast Show" Whitehouse komt met zo'n 25 verschillende typetjes over de vloer bij de psychiater. Hier bloeit opnieuw iets moois.

Gezien:
Dr. Strangelove or How I learned to stop worrying and love the bomb (#16)