maandag, maart 14, 2005

Ik, schalkse ruiter

In tegenstelling tot Bart De Pauw waag ik me nog niet aan autobiografieën, wel leek het mij een leuk idee om eens wat op schalksruiterlijke wijze te bloggen. Het concept is ongeveer hetzelfde als het finaleconcept van De Drie Wijzen, met dit verschil dat het verhaal door slechts 1 *kuch* wijze peet verteld wordt. Aan jullie de taak om na te gaan welke van de verhalen ik uit mijn leven (waar) of duim (niet waar) gepuurd heb.

Om het voor iedereen even fair en spannend te houden, gaat het om verhalen die weinigen of zelfs niemand ter ore is gekomen. Antwoorden doe je in de comments en de oplossingen geef ik binnen een week ongeveer mee.

1. Poeperkesdag

Het eerste verhaal is niet toevallig verbonden met de Schalkse Ruiters. Kijkers herinneren zich waarschijnlijk nog de poeperkesdag, een dag waarop je sex zou mogen hebben met eender wie zonder dat dit een persoon of een relatie zou schaden. Dit verhaal speelt zich af op die enige echte poeperkesdag, iets over halfweg januari in godweet welk jaar het nu ook al weer was.

Een ex-lief van me waarmee ik nog een goeie verstandhouding had, nodigde me uit om samen met haar de verjaardag van haar beste vriendin te gaan vieren. Het was een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden en het zou leuk zijn om nog eens bij te praten. Het enige probleem was dat ik nog een examen later die week had. Om het tijdverlies enigzins binnen de perken te houden, zou ik 's anderendaags bij haar kunnen blokken terwijl zij naar school ging.

's Avonds zaten we met z'n drieën gezellig op cafe en vele onderwerpen passeerden de revue waaronder ook poeperkesdag, een concept dat ons net iets te belachelijk leek en al snel werd een ander onderwerp aangesneden. De avond vorderde, er werd heel wat afgelachen en afgedronken, kortom een leuke avond. Voor het slapengaan praatten we nog wat en uiteindelijk volgde er een vriendschappelijke nachtzoen...van het een kwam het ander en de rest was Kama Sutra, carré confituurkes en "op de prairie".

2. The one with the crazy ex

In een ver verleden (ik schat zo'n 6 à 7 jaar geleden) bracht ik heel wat tijd door op IRC, ik heb het nu over mijn pre-quakenet periode. Ik had contact met heel wat mensen en af en toe ging ik ook eens pint pakken met sommigen van hen. Op een bepaald ogenblik werd er een kwis georganiseerd waar we met een bende aan zouden meedoen. Aangezien ik ook in die tijd reeds over een rijbewijs maar geen wagen beschikte, ging er mij iemand komen oppikken. Die iemand was S., een gescheiden vrouw van rond de 30 met een toch wel indrukwekkend aantal van 5 kinderen. Ze doet dan ook een beetje denken aan het personage van Harriet Schulenberg uit The Green Wing.

Ergens halfweg de kwis arriveert onverwachts X, ex-man van S. in nogal beschonken en slechtgezinde stemming. S. stuurt hem weg en in alle rust kunnen we de rest van de kwis afwerken. Na de kwis staat X ons echter buiten op te wachten en gezien het feit dat ik met zijn ex-vrouw meerijd moet dat wel betekenen dat ik met haar het bed deel. Bijgevolg word ik primary target en word ik achtereenvolgens klemgereden, bedreigd, achtervolgd en nog eens bedreigd. Uiteindelijk stuift de man weg in zijn wagen en geraak ik in 1 stuk thuis. Oh, ik heb geen idee meer hoeveelste we eindigden op de kwis

3. Joy

De meeste mensen die me kennen zullen wel weten dat ik een carrière van meer dan 4.5 jaar in een pizzeria achter de rug heb. Net zoals iedereen begon ik "onderaan" en de eerste 8 maanden bestond mijn taak er dan ook grotendeels uit om rond te rijden op een knalrode scooter met vanachter een bak die erom vraagt om met sneeuwballen bekogeld te worden. Op drukke avonden was ik continu op de baan en al snel wist ik zowat elke straat liggen in Groot Aalst.

Over zo'n periode kom je natuurlijk bij heel wat mensen en raar volk over de vloer. Zo was het dan ook niet ongewoon dat we soms een pizza moesten binnensteken in een van de huisjes van plezier langs de Gentsesteenweg.

Bij een van die leveringen trof ik de dames van dienst die niet van dienst waren aan in een kamertje waarin ze rustig naar televisie aan het kijken waren. Alles was business as usual, ik rekende af en een van de dames betaalde. Net op het ogenblik dat ik het kamertje buiten ging, kwam er een man met een zeer voldane blik de trap afgestapt. Zijn gelaat veranderde echter snel van uitdrukking toen ie me herkende en het hoeft dan ook niet gezegd dat ie vliegensvlug buiten was en al van de "discrete" parking verdwenen was tegen de tijd dat ik mijn helm had opgezet.

Ziezo, dat zijn de 3 verhalen. Was de eerste poeperkesdag effectief een poeperkesdag? Had ik volgens sommige opvliegende mensen sex met hun ex-vrouw door met hen mee te rijden? En ken ik iemand die thuis serieus naast de pot pist? Antwoorden kan in de comments.

(Sorry, momenteel geen tijd om na te lezen. Eventuele fouten worden er vannacht uitgehaald.)