donderdag, maart 31, 2005

Filmtastic

De voorbije dagen heb ik heel wat films bekeken. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten:
 • Shaun of the Dead
  Er zijn weinig komedies die me kunnen plezieren en "Shaun of the Dead" mag ik voortaan aan dit selecte lijstje toevoegen. Dawn of the Dead meets British comedy, de zombieparodie bij uitstek dus.

 • Super Size Me
  Spurlock vs McDonalds in een Moore-like documentaire die weinig nieuws te vertellen heeft

 • Shark Tale
  Animation for the bling generation. Het aantal spitsvondigheden volstaan niet om de film enigzins in de buurt te brengen van "Finding Nemo". Ik zou de film dan ook enkel aanraden aan mensen die graag een extra lange aflevering willen zien van The Fresh Prince of Bel Air

 • Saw
  Combineer de gruwel van "Se7en" met de weirdness van "Cube" en je krijgt de horrorthriller "Saw". Het acteerniveau is niet zo hoogstaand maar net als Cube is dit een zeer low budget film. Er waren geen repetities en de film werd gemaakt in 18 dagen tijd. Ondanks dit alles is deze film een van de betere in het genre.

 • The Butterfly Effect
  Tijdreizen in een film is altijd een dubbeltje op zijn kant en met iemand als Kutcher vrees je zeker het ergste maar "The Butterfly Effect" weet zich stevig overeind te houden, mede door een goed acterende Kutcher. Vergelijkingen met Donnie Darko vind ik een beetje far-fetched maar liefhebbers van de ene film zullen waarschijnlijk ook wel de andere weten te appreciƫren.
  Ik zag trouwens de theatrical version (met "walk on by" einde)