dinsdag, maart 15, 2005

Grab your gravatar

A gravatar, or globally recognized avatar, is quite simply an 80×80 pixel avatar image that follows you from weblog to weblog appearing beside your name when you comment on gravatar enabled sites. Avatars help identify your posts on web forums, so why not on weblogs?
Gravatar.com


Dit esthetisch kleinigheidje viel me voor het eerst op op tx zijn blog en al snel kwam ik erachter dat het voortaan mogelijk is om gravatars te enablen in Haloscan.

Momenteel heb ik het testbeeld ingesteld als default gravatar voor mensen die geen gravatar hebben, mogelijk wijzig ik dit nog. Voor de rest acht ik het onnodig om die dingen nog verder in te krimpen dan 80 bij 80 pixels.

Enige nadeel aan het gravatarsysteem is de Amerikaanse ingesteldheid: elke gravatar moet eerst een rating meekrijgen vooraleer ie kan gebruikt worden, kwestie van geen bukkake-avatars te gebruiken op het Mickey Mouse-forum. Dit kan dus wel enkele dagen aanslepen.

*edit* Er zijn 4 soorten ratings gaande van kindvriendelijk tot de hoogste vorm van vrouw- en mensonvriendelijkheid. Aangezien ik niet zo voor censuur ben, zijn op dit ogenblik alle ratings toegelaten.