vrijdag, februari 18, 2005

Het is eens iets anders

Wat doe je als je kandidatuur indient voor een functie waarbij ze iemand met een vlotte pen zoeken? Je zevert er maar wat op los.

Beste mevrouw X,

vermits een gelegenheid als deze normaliter een zeker zakelijk karakter veronderstelt, overloop ik even snel de elementaire feiten. Met dit schrijven wil ik reageren op uw vacature zoals deze weer te vinden is op de site van Vacature.be (references.vacature.com /#######). Moest dit schrijven anders laten uitschijnen, ben ik zeer verkeerd bezig maar ik denk wel dat u snapt dat deze mail er enkel is om u duidelijk te maken dat ik bij u wil werken.

Ik kan u besparen mijn CV te lezen door te vermelden dat ik september laatstleden ben afgestudeerd als handelsingenieur en informatica een van mijn interesses was. Het zijn mooie kwalificaties die ongetwijfeld weinig betekenen in uw richting en ik vraag u dan ook me er niet op vast te pinnen. Als u er enigzins iets van wil onthouden, laat het dan mijn commerciƫle ingesteldheid zijn en oog voor communicatie en klantentevredenheid.

Een vlotte pen laat zich moeilijk vatten in cijfers en diploma's en dat is maar goed ook. Originaliteit en creativiteit verdienen het immers niet om in een keurslijf gestopt te worden. Momenteel kan ik weinig tastbare zaken voorleggen die erop wijzen dat ik reeds lang met taal begaan en bezig ben. Misschien kan het feit dat ik in een ver verleden een scoutslid was u enig vertrouwen schenken in mijn beweringen. Ik kan u evenwel mijn verwezenlijkingen als muziekliefhebber/"rockjournalist" op Musicpages.be voorleggen (pseudoniem "ChildeRoland"), ook al spreekt het voor zich dat deze teksten een ander karakter en doel hebben dan deze die bij uw vacante functie aan bod komen.

U wil me in de buurt van uw huisdieren, kinderen en medewerkers omdat ik vlot in de omgang ben en in staat ben om snel tot een goeie samenwerking te komen. Ik benader alles met een open geest en sta altijd open voor input van andere mensen, iets wat uw klanten zeker en vast zullen appreciƫren. Voorts zou ik ook de ideale schoonzoon zijn, ware het niet dat dit hier niet terzake doet.

Hopelijk heb ik met dit schrijven enigzins het formeel karakter van de gemiddelde sollicitatiebrief weten te doorbreken zonder al te veel buiten de lijntjes te kleuren. Ik hoop dat deze tekst, hoe kort ook, u heeft duidelijk gemaakt dat ik u wil en u mij wil, op puur professioneel vlak welteverstaan.

Met vriendelijke groet,
Danny


Opmerking: Nuwa is de enige die zich in een situatie bevindt om me van geforceerde grappigheden te beschuldigen.