dinsdag, februari 22, 2005

The Mars Volta @ AB

Met een spaghettideuntje van Ennio Morricone en 2 grote spiedende aasgieren, gezeten op een tak op de achtergrond, werden we meegezogen in de Death Valley van The Mars Volta. Uitgedroogd door de woestijn lopen heeft zo z'n invloed op de menselijke geest en zo ook de muziek van The Mars Volta.

De groepsopstelling maakte voor wie het nog niet wist maar al te goed duidelijk dat het brein van The Mars Volta knettert en broeit onder die 2 exotische afro-kapsels in het midden, Omar Rodriguez en Cedric Bixler. De rest van de groep mocht de lege hoeken van het podium vullen maar het leek niet alsof ze daar een probleem mee hadden.

Op album graait de groep van alle invloeden en genres bijeen en live blijft deze kleurvolle mengeling behouden. De ene keer wordt er dreigend en sissend als een ratelslang uitgehaald, de andere keer zijn het de soundscapes die als een droge woestijnwind de verhalen vertellen.

Om de psychedelische trip niet te zeer te verstoren werden alle nummers aan elkaar gerijgd. Enige uitzondering was een korte verontschuldiging voor mede-Texaan Bush en een grapje over zijn dochters. De nieuwe nummers werden vlot tussen de oude verwerkt en konden op de nodige bijval van het publiek rekenen. Bij de aankondiging van hun laatste nummer bekroop de spijt ieder aanwezige maar met "Cassandra Gemini" zette The Mars Volta een outro van jewelste neer. Zelfs Godspeed You Black Emperor (hun gemiddelde song duurt 20 minuten) zien we niet snel deze recordtijd verbreken.

Of ons melkwegstelsel krimpt of uitzet, zal ons worst wezen zolang we maar af en toe in dat speciaal universum kunnen vertoeven dat onder die afro's schuilgaat.

Setlist:

* Take the veil cerpin taxt
* Drunkship of lanterns
* The widow
* Cygnus Vismund Cygnus
* Roulettes dares
* Concertina
* Cassandra Gemini

Labels: ,