maandag, februari 14, 2005

Sunday lovely Sunday

Bijna was ik het vergeten maar gisteren zondag hadden we me wat Gamesplanet volk afgesproken in Leuven voor een boardgame dagje. Bedoeling was het iets exotischer te maken dan een namiddagje Risken of Monopoly'en en ik moet zeggen dat we aardig in onze opzet geslaagd zijn.

We hadden 2 speeltafels opgesteld. Aan de ene tafel werd er Warcraft gespeeld en aan onze tafel stond het boardgame van Lord of the Rings uitgestald. Na een redelijke lange voorbereiding moesten we echter vaststellen dat er aan het spel geen touw was vast te knopen. Wijselijk besloten we dan maar voor een ander spel te opteren.

De Kolonisten van Katan zal voor sommigen niet onbekend zijn maar op 1 persoon na van ons gezelschap was het voor ieder van ons de eerste keer dat we het spel speelden. Na het eerste spelletje besloten we met de uitbreiding "Steden en ridders" verder te spelen en ik moet zeggen dat ik volledig weg ben van het spel. Het was dan ook met spijt in het hart dat ik afscheid moest nemen omdat ik elders verwacht werd. Met het optreden van Ambulance LTD en The Dears werd echter een voortreffelijke zondag afgesloten. Zo zou ik ze wel elke week willen.

Het zou moeten lukken dat de Paashaas het ding uit zijn reet krijgt geperst maar ik verwacht "Kolonisten van Katan" dit jaar zeker in de zak van de sint terug te vinden.