woensdag, juli 07, 2004

Post-Werchter berichtgeving

1. Herman Schueremans zegt dat een 4-dagenfestival volgend jaar opnieuw mogelijk is op voorwaarde dat hij de affiche voor donderdag "gevuld" krijgt. Ik gok erop dat ie wederom een grotere naam weet te strikken voor donderdag en nog een paar commerciƫler dingen ter opvulling. En achteraf weer lekker de inkomsten van de combi-tickets binnenrijven...

2. Medewerkers van het Rode Kruis vinden dat het festival te lang duurt. Talloze campinggasten en hulpverleners zijn na enkele dagen de uitputting nabij. De campings zijn niet voorzien op zo'n "langdurig" massaal verblijf en de accommodaties laten te wensen over. Het feit dat er dit jaar niet veel meer interventies nodig waren was te wijten aan het mindere weer. De verantwoordelijke voor het Rode Kruis liet met een zekere Dr. Beaucourt vastberadenheid weten dat de Schuer mocht doen wat hij wou maar dat hij eerst voorbij hem moest geraken. Het Rode Kruis tegen het geld...wedden dat het geld wint?

3. Ongelooflijk maar waar maar in de verscheidene reportages die ik al gezien heb, zijn er nog steeds heel veel mensen die naar Werchter gaan voor de sfeer. Kan er mij iemand eens uitleggen wat er sfeervol is aan 4 dagen door te brengen tussen bergen afval en etensresten voor een schandalig hoog bedrag?

4. Zondag gezien op de wei: 14-jarige meisjes die t-shirts droegen met opschriften zoals "Geile sloerie". Mag ik terecht geshockeerd en gedegouteerd zijn of ben ik gewoon de conservatieve zak aan het uithangen?

Beluisterd:
Talib Kweli - Quality
Doves - Catch the sun (L)