donderdag, juli 08, 2004

Festivalitis

De kogel is door de kerk en de zelfmoordterrorist op de bus, morgen ga ik achter een ticket voor Dour, Belgiƫ's meest alternatieve en over het hoofd geziene festival. Net als met Werchter beperk ik me enkel tot de muzikale hoogdag, zijnde in dit geval zaterdag, niettegenstaande het feit dat 4 dagen Dour slechts een democratische 62 Euro kost (kijk Herman, dat noemen we pas democratisch).

Het programma ziet er zo ongeveer uit. Als je denkt dat het programma volstaat met onbekende groepjes dan heb je volkomen gelijk. Zelf ken ik ook nog niet de helft van de artiesten die er staan. Maar van diegenen die er staan en die ik wel ken, kan ik enkel veronderstellen dat het fingerlicking goed zal zijn.

In het begin van de middag ga ik waarschijnlijk een beetje punk en hardcore gaan meepikken in de Eclectic Dance Hall (Bollock Brothers, Shai Hulud). Later wordt het pendelen tussen de Magic Tent en de Clubcircuit Marquee voor een toch wel ongeƫvenaard rijtje sterke groepen: To Rococo Rot - Zu - Lali Puna - Hitch - Explosions in the Sky - Karate - Pinback - Aereogramme - Girls in Hawaii(?). Na dit alles ben ik aan geen podium meer gebonden en pik ik mee waar ik op dat ogenblik zin in heb: Sly & Robbie, Fifty Foot Combo, Mondo Generator (zie QOTSA),...

Maar dat zijn dus plannen voor volgend weekend. Dit weekend staat het festival De Mart in Herentals op het programma met onder andere Satellite City (groep rond Pascal Deweze van Metal Molly, Sukilove, Chitlin Fooks, ea.), Mint, Gabriel Rios, Flip Kowlier, Vive La Fete en Discobar Galaxie. Spijtig genoeg heeft Girls in Hawaii afgezegd wegens een gebroken elleboog bij hun bassist...on the plus side, ze worden vervangen door niemand minder dan de enige echte Daan. Verslag en foto's (indien gelukt) volgen ergens na het weekend.

En tot slot, over verslagen gesproken...Bjorn heeft zijn verslag afgewerkt over Werchter. Mijn eigen bijdrage zijnde Werchter zondag is identiek hetzelfde als die op mijn blog buiten het stukje over Zornik dat ik maar iets gematigder (licht positief zelfs) gemaakt heb. Je kan het hier rustig nalezen.

En nog een linkje voor de pitah: mijn Supergrass review

*edit*


Beluisterd:
The Grateful Dead - American beauty
The Buzzcocks - Ever fallen in love (L)