donderdag, juli 01, 2004

Bowie @ rest

De man met twee ogen, geboren als David Jones, moet noodgedwongen afzien van zijn optreden op de Werchterse weide komende zondag. Na een snelle revalidatie van het lekstok-incident kreeg Bowie last van zijn zenuwen (spierzenuwen, that is). Al zijn Europse optredens van de komende weken zijn dus afgelast waaronder ook Werchter.

Langs de ene kant is dit zeer spijtig want ik had de man graag nog eens aan het werk gezien (T/W '97 is al zo lang geleden). Langs de andere kant ben ik blij dat de Pixies er nog steeds zullen zijn...ik zou niet graag een tweede "Blur"- (Pukkelpop '97) of "Pearl Jam"-annulatie (Rock Werchter 2000) willen meemaken.

Bij de organisatie van Werchter zijn ze blijkbaar niet zo onder de indruk van de annulatie. Daar staat immers het volgende te lezen:
"Wie enkel voor David Bowie een dagticket had gekocht, raden wij aan dat ticket aan vrienden of kennisen meteen door te verkopen die nog op zoek zijn naar een kaart. Ongetwijfeld zijn er onder hen die zeer zeker Wilco, Starsailor, Lamb, PJ Harvey, NERD, Air, Pixies of Placebo en zoveel straffe anderen aan het werk willen zien!"

Laten we eens overlopen wat de mogelijke gevolgen zijn van deze annulatie:
1. De organisatie gaat op zoek naar een vervanger
Een waardige vervanger boeken op minder dan een week tijd bij de start van de festivalzomer is niet onmogelijk, wel quasi onmogelijk.
2. De organisatie gaat niet op zoek naar een vervanger
In dit geval gaat men wat creatief omspringen met tijdstabellen wat de dingen er niet noodzakelijk beter op maakt, rekening houdende met eventuele overlappingen.

En dan zijn er nog enkele variaties mogelijk: groepen die een langere set mogen spelen, groepen die tweemaal optreden tijdens het festival (zoals Moby en Live enkele jaren terug) al dan niet met de nodige verschuivingen tot gevolg. Benieuwd hoe de ouwe Schuer dit gaat aanpakken...

Beluisterd:
Red Stars Theory - Life in a bubble can be beautiful
Michael Penn - No myth (lyrics)