donderdag, juli 08, 2004

Upgrade your internet

Redelijk uniek mag ik het noemen. De eerste keer in jaren dat Telenet een wijziging aanbrengt aan hun abonnement in het voordeel van de klant. Voortaan kunnen we allemaal uploaden aan de volle 192kbps (maximum 24 kilobyte per seconde dus), wat maar liefst een verhoging is van 50%. Spijtig genoeg is 192kbps nog steeds tweemaal niets als je wat grotere bestanden wil doorsturen maar laten we nu niet te zeer de negativist uithangen...of toch wel?

Het dient namelijk gezegd dat deze maatregel er niet zomaar kwam. Deze beslissing werd niet genomen op basis van technologische vernieuwingen of als tegemoetkoming aan de verzuchtingen van de klant, maak je maar geen illusies op dat vlak. Ook al mogen de talrijke Telenet reclamefilmpjes/folders je proberen te overtuigen van het feit dat ze de enige echte breedbandprovider zijn, we hebben dit allemaal te danken aan de ADSL-providers.

Het is trouwens leuk om te zien hoe ze deze verhoging doorvoeren. PUB briefde zijn gebruikers 2 dagen eerder dan Telenet zijn klanten. Telenet moffelt het in zijn nieuwsbrief een beetje weg onder de promo-babbel van hun GameZone. Gebruikers worden verondersteld zelf de wijziging aan te passen. Wat gaan ze doen als Expressnet eraankomt? Alle klanten opdragen zelf hun straat open te breken en de kabel de laatste 2 meter zelf binnen te trekken?


Ander minder gerelateerd nieuws: onderstaande is in het bezit van een gmail-adres. Om een of andere reden is er een ware hype ontstaan rond Google hun mailboxinitiatief. Blijkbaar moest ik enkel mijn ogen openen bij mijn Blogger dashboard om er eentje te bemachtigen. Ik zou begot niet weten wanneer of hoe ik aan invites geraak om gmail accounts weg te geven maar als het zo ver is laat ik het wel weten. Hoe ik ze dan ga verdelen weet ik ook nog niet precies maar mensen die mij sexual pleasures willen verschaffen hebben uiteraard een streepje voor.

Beluisterd:
Lali Puna - Tridecoder
Maestro Echoplex - My eyes are disconnected from my head is disconnected from my body (mp3)