donderdag, juli 22, 2004

The need to feed

Eindelijk heb ik de fijne geneugten van RSS feeds ontdekt. Ik meende dat er een extension was voor Firefox maar ik vind hem niet direct. Bijgevolg werk ik nu met SharpReader en het lijkt me zeer gemakkelijk in gebruik.

Een korte babbel voor diegenen die niet zo goed weten waar het om gaat...RSS feeds zijn xml bestanden waarin normalerwijs info zit over content op een site. Met behulp van een RSS aggregator kan je die feeds lezen (SharpReader is zo'n aggregator voor Windows). Het voordeel van RSS feeds is dat je onmiddellijk kan zien welke informatie/posts zijn toegevoegd aan een site. Je hoeft dus geen 10 keer per dag een site te bezoeken waar nog niets is bijgekomen. Afhankelijk van de RSS feed instellingen krijg je de verkorte of volledige inhoud te zien van de posts.

Er bestaat eigenlijk al maanden een RSS feed van mijn blog zonder dat ik het wist. Bij deze staat die ook eindelijk aangeduid in de rechterzijde, net boven de archieflinks.

Oh, en als iemand nog goeie rss feeds weet, aarzel dan niet om die te doorgeven.

Gezien:
#37 - The pianist
Beluisterd:
Xiu Xiu - Fabulous muscles
The Motors - Airport (L)