woensdag, januari 26, 2005

Ghinzu @ AB


Wegens onvoorziene problemen moesten we het voorprogramma Vedett missen. Maar weet dus dat er een Franse band is met dezelfde naam als een bier van de brouwerij Duvel Moortgat. Vedett was echter de reden niet dat de zaal was uitverkocht, Ghinzu was dat wel.

Nadat alle instrumenten waren opgesteld en afgeregeld werd het doek naar beneden gelaten, iets wat eerder uitzonderlijk kan genoemd worden. De spanning die in de lucht hing, nam dan ook sterk toe en het gejoel barstte al snel los toen de Star Wars Imperial March door de boxen begon te dreunen. Het doek ging omhoog en daar stonden ze dan, alle leden van Ghinzu, mooi in het pak gestoken en met een "Planet of the Apes"-masker op het hoofd.

Onmiddellijk werd ingezet met een stevige versie van "Blow" en in een korte rustpauze tijdens de song gingen de lichten uit om enkele seconden later weer in volle sterkte aan te floepen terwijl de leden zonder masker de song in alle hevigheid verderzetten. Hoewel ze op dit vroege ogenblik de zaal ongeveer al in hun zak hadden, was dit geen reden om gas terug te nemen.

"High voltage queen" werd ook stevig genoeg gespeeld en gevolgd door het groovy "Dragon". Net zoals op het album vormden "Jet sex" en "Cockpit inferno" een mooi geheel. "The dragster-wave" werd in een lichtjes ander jasje gestoken en de meute ging helemaal uit het dak op de tonen van "Do you read me". Daarna kregen we "Dracula cowboy" nog voor de kiezen en met een lange versie van "Mine" werd de reguliere set afgesloten.

Voor het eerste bisnummer van de avond werd Ghinzu bijgestaan door David van Soldout die samen met de "warriors" ter plaatse een electro-mix maakte van "Mine". De rest van de bisnummers leek 1 langgerekt nummer waarin we "21st century crooners", "Electronic jacuzzi", "Dolly Fisher" en "Til you faint" herkenden. Spijtig genoeg verwaterde de set hierdoor een beetje maar tegen wanneer de laatste klanken van "Til you faint" door de boxen joegen, was alles al vergeten en vergeven. John Stargasm ging op zijn keyboard staan en zag dat de zaal aan zijn voeten lag.

De songs en de présence hebben ze al. Het enige wat Ghinzu nu nog nodig heeft, is een groter podium.


Setlist:

* Intro
* Blow
* High voltage queen
* Dragon
* Jet sex
* Cockpit inferno
* The dragster-wave
* Do you read me
* Dracula cowboy
* Mine

* Mine (met David van Soldout)
* 21st century crooners
* Electronic jacuzzi
* Dolly Fisher
* Til you faint

Labels: ,