zondag, januari 02, 2005

Still alive in 2k5

Nieuwjaarsbezoekjes, gelukkig zijn ze uitgestorven. Ik mag er niet aan denken hoe gebroken ik me anders zou gevoeld hebben. Nu had ik enkel af te rekenen met een mistig hoofd. De voordeur bereikt om kwart na 10 in de voormiddag en een eerste voet uit mijn bed gezet om half 8 's avonds...de term "stevig feestje" is wel op z'n plaats denk ik. Sta me toe u allen welkom te heten in 2005 en het beste te wensen voor komend jaar.

De wishlist voor komend jaar is niet al te sterk verschillend van vorig jaar: een goede gezondheid, intellectuele verruiming, de drievuldigheid werk-auto-geld, datgene wat sommigen omschrijven als "veel beukgenot" (sic) en door anderen gespecifieerd wordt als "een deftig lief met dikke tetn", laat ik het zelf wat meer vrouwelijke aanwezigheid in mijn leven noemen. Nieuw op het lijstje is het "mijn thuis is waar ik alleen woon"-gevoel.

Het lijstje van goede voornemens is quasi oneindig en minstens even quasi onhaalbaar. God ja, een mens heeft nu eenmaal uitdagingen nodig. Een van die dingen dat nog net binnen mijn mogelijkheden ligt, is de voortzetting van mijn IMDB Top 250 project. Tijd dat ik mijn lidkaart van de videotheek eens vanonder het stof haal. Met een gemiddelde van 1 film per week zou ik tegen het einde van 2005 minstens 52 entries uit mijn lijstje mogen wegschrappen.

Tot slot nog enkele muzikale kadootjes om het jaar op gang te trekken.

* Bob Dylan
* Damien Rice
* Erlend Øye
* Fountains of Wayne
* Girls in Hawaii
* Ian Brown
* Kings of Convenience
* Sonic Youth
* Sufjan Stevens
* The Arcade Fire
* The Decemberists
* Zumpano

* Vanalles

KVRX Live performances Archive:
* American Analog Set
* Arab Strap
* Broken Social Scene
* Cat Power
* The Delgados
* Devendra Banhart
* The Early Day Miners
* El-P & Aesop Rock
* Explosions in the Sky
* The Futureheads
* High Llamas
* I Am The World Trade Center
* Idlewild
* Knife in the Water
* M. Ward
* Magnetic Fields
* Modest Mouse
* Mojave 3
* Nina Nastasia
* Of Montreal
* Okkervil River
* The Sea and Cake
* Sebadoh
* Super Furry Animals
* Xiu Xiu

Transmission 3000 (download aan 3k spijtig genoeg):
* At the Drive-In
* Blonde Redhead
* Drive like Jehu
* Explosions in the Sky
* Fugazi
* Get Up Kids
* Girls Against Boys
* Rocket from the Crypt
* Shellac
* Slint

Voor meer info over de groepen, zie AMG