woensdag, januari 26, 2005

Waldorf @ AB Club


Met hun "A Late Night with..."-formule geven ze in de Ancienne Belgique al een tijdje minder bekende groepen de kans de aandacht te trekken van nieuwsgierige concertgangers. De groep Waldorf stond daar afgelopen woensdag niet zomaar naar kijk- en hoorlustigen te lonken, ze kwamen namelijk hun debuutalbum live voorstellen.

Na een korte commerciƫle mededeling begonnen de Waldorfianen aan hun ding en dat rock hun ding is, mocht uitvoerig blijken. Gitaargewijs ging het er zeer toegewijd aan toe en ook de drummer wist van welk hout drumstokjes te maken. Vanwymeersch bleek beter van stem dan van bindtekst voorzien maar wie heeft er nood aan bindteksten als je de muziek ook kan laten spreken.

Het merendeel van de songs kwam logischerwijs uit hun debuutalbum en de nummers werden nogal shuffle-gewijs gespeeld, niettegenstaande dat "Killing time" gevolgd werd door "Mama said" en "Catch 24". Halverwege kwamen we nog onze favoriet "I didn't know what I was searching for" tegen.

"Maggots", dat nog voorafgegaan werd door een uitstekend "Try to stop", mocht net als op het album de set afsluiten en voor een laatste keer liet men de gitaren nog eens stevig aan de leiband trekken. Als toegift kregen we nog de vergeten Beatles-song "Hey bulldog" geserveerd.

Conclusie: veel highs en weinig lows van een groep die doordrongen is van Vlaamse bescheidenheid. Wat de groep op plaat kan, kan het live nog beter. U moet zelf maar weten welke van de twee u het gemakkelijkst te pakken krijgt.

Labels: ,