woensdag, januari 12, 2005

Het stokje

Blijkbaar ben ik toch een wezenlijk onderdeel van de Belgische blogosfeer. De heer Smintjes was zo vriendelijk mij enigzins piramidaal-estafette-gewijs het stokje door te geven. Een gegeven stok mag men niet uit de muil laten vallen, so here goes:

1. Wat is de totale grootte van de muziekbestanden op je PC?

Momenteel bedraagt dit zo'n 30 GB (albums + bootlegs) hoewel ik nog een deel van mijn collectie moet digitaliseren. Daarnaast heb ik nog een hoop "grijs materiaal" dat stelselmatig wordt doorgenomen, gekeurd en overgeheveld naar de "witte" lijst.

2. Wat is je laatst gekochte cd?

Eén is geen en zo koop ik quasi altijd meerdere cd's tegelijk.
IRL: David Bowie - Low, Black Rebel Motorcycle Club - Take them on, on your own
Online: Julie Doiron - Goodnight nobody, Migala - Arde, Thalia Zedek - Trust not in whom without some touch of madness

3. Wat is letterlijk je laatst gespeelde nummer alvorens je dit bericht las?

Esthero - Heaven sent
Loungy nummer dat in vroeger tijden af en toe passeerde in MTV's "Alternative Nation" (waar zijn de tijden...)

4. Geef vier nummers die je vaak beluistert of die veel voor je betekenen.

Ik vlieg continu door mijn albums en nummers dus hou ik het maar op 4 nummers die mij van enige betekenis zijn.

1. Nick Cave & the Bad Seeds - The mercy seat
Nick Cave leerde ik pas kennen rond mijn 17e-18e (merci Pitah) maar al redelijk snel ploegde ik me door z'n repertoire. "The mercy seat" is in mijn ogen nog steeds dé Cave song. Cave's paradepaardjes, moord en religie, zijn op sublieme wijze verwerkt in deze song die van begin tot einde knettert.
2. Nine Inch Nails - The perfect drug
Liefde is geen kaartspel en Trent weet dat maar al te goed in woorden te vatten. Vooral het kale einde weet kippevel op mijn armen te toveren.
3. Pinback - June
In mijn ogen een van de beste songs van Pinback, de groep die me in het indie-wereldje binnenzoog.
4. Bright Eyes - Haligh, haligh, a lie, haligh
Luddevudde, wanhoop, verraad...deze song loopt over van emotie en bijt zich een weg naar je hart. Tevens een van mijn eerste ontdekkingen in indie-land destijds.

5. Aan welke drie mensen geef je het stokje door, en waarom?

De kring van bloggers die ik volg en die met muziek bezig zijn, is beperkt. Edoch, de uitverkoren zijn de volgende:
Als mede-redactielid verdient Razorwolf er wel eentje op voorwaarde dat er minstens 1 niet-punkrockliedje instaat (I kid, I kid). Tweede op het lijstje is Sine Metu omdat ze weet dat de 8's heus niet zo slecht waren op muzikaal gebied. Last but not least bied ik het stokje aan aan mijn waarde vriend Nuwanda omdat U2 nu eenmaal onvermijdelijk is in zulke lijstjes en ik ken niemand die beter geplaatst is dan hem om zoiets erin te gooien.

De stokjesmensen zal ik nog ter aansporing een mail sturen. Bedankt aan de top van de piramide, bedankt aan Smintjes en bedankt voor uw aaaaaaaaaaaandacht!