dinsdag, april 20, 2004

Greatest Movie Characters of All Time

Op een van mijn vele omzwervingen op het internet kwam ik vandaag terecht op de site van Premiere Magazine, meerbepaald op een artikel over de 100 meest memorabele filmvertolkingen. Je kan je rustig door het hele artikel werken beginnende bij het nummer 100 (Kevin Spacey als "Verbal" Kint) of indien je gewoon de harde cijfers wil, ga je gewoon kijken bij de index.

Zoals het elk lijstje betaamt, kan er heftig gediscussieerd worden over wat wel en wat niet erin thuishoort en wie waar hoort te staan. Niettegenstaande het feit dat ik me hier zeer van bewust ben, moet ik toegeven dat ik toch wel zeer raar opkeek bij het nummer 18 in de lijst: Bill Murray als Carl Spackler in de film Caddyshack.
Niet geheel tegen de verwachting in staan er ook een heel deel personages in van de bekendere klassieke films die ik nog niet heb gezien of zelfs nooit zou willen zien...om de een of andere reden doet enkel al de titel "Gone with the Wind" mij rillen over mijn hele lijf.

Aangezien ik ook een lijstjesmens ben, zal ik er maar even snel mijn eigen top 10 van meest memorabele filmpersonages aan toevoegen. En gezien ook lijstjesmensen wel eens in een luie bui zijn, zal ik mijn lijstje beperken tot degenen die in de top 100 van Premiere Magazine zijn opgenomen.

1. Sean Connery - James Bond - Dr. No
2. Malcolm McDowell - Alex Delarge - A Clockwork Orange
3. Clint Eastwood - Blondie - The good, the bad & the ugly
4. Arnold Schwarzenegger - The Terminator - The Terminator
5. Jeff Bridges - The Dude - The big Lebowski
6. Jack Nicholson - Jack Torrance - The shining
7. Anthony Hopkins - Hannibal Lecter - Silence of the lambs
8. Harrison Ford - Indiana Jones - Raiders of the lost ark
9. Kevin Spacey - Roger "Verbal" Kint - The usual suspects
10. Daniel Day-Lewis - William "Bill the Butcher" Cuttings - Gangs of New York

Beluisterd: Interpol - Turn on the bright lights, Nico - The end, The Gerbils - Are you sleepy?, The Scabs - Hard to forget, VA - Bossanova collection, Muddy Waters - At Newport, The Cure - Wish, Explosions in the Sky - Those who tell the truth shall die, those who tell the truth shall live forever, de Portables - Girls beware, Cocteau Twins - Head over heels, Cut Chemist Meets Shortkut - Live @ future primitive soundsession

de Portables - Girls beware: 1. Flash (foreplay); 2. How it feels; 3. Hawaii; 4. Bert Tres Emo; 5. The Riddesonofa; 6. Flash (halfway); 7. Anal intruder; 8. Beauty and the beat; 9. Attack of the drones; 10. Happy with the way things are; 11. Flash (replay)