donderdag, april 01, 2004

The first step to world domination: JIMtv!

Ik weet niet of er velen onder jullie zijn die er gebruik van maken maar ikzelf vind Nedstat meer dan nuttig om na te gaan wie er hier zoal passeert. Naast talloze eenmalige exotische bezoekers (Iran, Venezuela, Japan, etc.) bestaat het merendeel van mijn lezers natuurlijk uit Belgen en af en toe zit daar zelfs "bekend" mediavolk tussen zoals Roularta, Concentra en niet te vergeten onze vrienden aan de Medialaan: de VMM.

Ik was dan ook niet geheel verrast toen ik afgelopen nacht een mail kreeg van een JIMtv-medewerker. In tegenstelling tot mijn verwachtingen bevatte de mail echter geen commentaar op of bedreigingen om hetgene wat ik in het verleden zoal gezegd heb...integendeel zelfs! In de mail werd mij de kans geboden mee te werken aan een nieuwe productie van JIMtv.

What's it all about? Welnu, JIMtv probeert de focus van muziekclipzender te verleggen naar die van een volwaardige jongerenzender...getuige hiervan hun slogan "More than music". Voor het najaar hebben ze een reeks projecten klaarliggen die deze lijn moeten verderzetten. Een van die projecten zou een Vlaamse variant zijn op het Engelse (en - mag ik nogmaals herhalen - sublieme) "Never mind the Buzzcocks". Tal van Belgische pop-, rock- en andere artiesten zouden al toegezegd hebben om in het panel te zitten. De productie zou in handen zijn van deMENSEN, het productiehuis van Ben "Blokken" Crabbe dat tot op heden al programma's maakte voor TV1, Ketnet en Canvas en waar tevens Tania Prinsier medewerkster van is. De presentatie zou hoogstwaarschijnlijk in handen liggen van Thomas Vanderveken. Het enige wat nog ontbreekt zijn een werktitel en 2 vaste panelleden

Why do they want me? Prat gaand op hun imago van kweekvijver zijn ze op zoek naar nieuw tv-geniek talent. Voor deze productie hebben ze besloten eerst een gesloten screening-ronde te houden waarna er eventueel nog een publieke screening zal volgen voor mensen die zich kandidaat willen stellen. Ik heb nu 2 weken bedenktijd gekregen om in te gaan op het aanbod. Indien de screening positief is, kan ik verder doorgaan met de overblijvende kandidaten. Daarna volgen nog enkele testen en try-outs om uiteindelijk te beslissen welke 2 nieuwkomers zullen mogen zetelen als panellid.

Persoonlijk lijkt de rol van witty muziekkenner me wel op het lijf geschreven dus wie weet haal ik het wel...en als ik het niet haal, kan ik nog altijd proberen in Frank Molnar zijn koffiepot te zeiken *evil grin*

To be continued!

Beluisterd: John Coltrane - Stellar regions, Amon Tobin - Supermodified, Daan - Bridge burner, Led Zeppelin - III