woensdag, april 07, 2004

Zoals de wc-bril thuis zit, zit hij nergens

Een waarheid als een koe, wat ik je brom. Iedereen kent wel het gevoel om na enkele dagen uithuizigheid terug te keren naar de eigen vertrouwde woonst met het eigen vertrouwde toilet. Ik ken zelfs mensen die op den vreemde niet naar het toilet willen gaan en dan niet enkel omwille van vuile bacteriologische beestjes, sommigen zijn nu eenmaal gesteld op hun huiselijk comfort.

De laatste dagen hebben we het in de CR mansion zonder de vertrouwde wc-bril moeten doen. Reden van dit alles was een ferme verstopping met de afvoer naar de riolering toe. Anderhalf jaar geleden hadden we al eens een verstopping gehad iets verder maar met de nodige waterspuiterij was alles opgelost geraakt. De waterspuiterij bleek echter meer slechts dan goeds aangericht te hebben. Zo bleek maandag toen we de vloer in de badkamer openbraken en met een poel zwarte onwelriekende drab geconfronteerd werden.
Normaal ben ik altijd de laatste die ze bij zulke dingen bijroepen maar vermits ik de enige andere persoon in huis was, moest mijn vader het met mij doen. Prompt werd ik benoemd tot puinschepper. Hele emmers vol kapotte bakstenen en een stinkende zwarte smurrie moest ik wegdragen terwijl mijn vader ondertussen op zoek ging naar de afvoerpijp. Eenmaal die gevonden was, heeft het nog een tijdje geduurd vooraleer de verstopping was opgelost. De kleren gingen onmiddellijk de vuilbak in.

Maandagmiddag was dus de verstopping opgelost en tegen maandagavond was de nieuwe aansluiting gestoken. Gisteren was het dan tijd om alles weer dicht te gooien. Wederom werd er op mijn medewerking gerekend, ditmaal tijdens het sjappen. Tot mijn verbazing was er weinig commentaar van mijn vader dus ik vermoed dat mijn doe-het-zelf skills erop vooruitgaan :)

Vandaag was het dan eindelijk zo ver...het toilet kon terug in gebruik genomen worden. Net op tijd want vanaf morgen moet ik tot en met zondag mijn behoefte gaan doen op een Kempens toilet, the horror! Er is momenteel nog steeds onduidelijkheid over de aanwezigheid van internet op ALP dus in het slechtste geval wordt er niets meer van mij vernomen tot en met zondag. Ajuus!

Beluisterd: The Rolling Stones - Tattoo you, The Gathering - Mandylion, Ilse Delange - World of hurt, Mission of Burma - Live @ CBGB's (21/1/83), Tool - Aenema, A Tribe Called Quest - The low end theory, Graham Coxon - The golden D, The Al Cohn - Zoot Sims Quintet - You 'n' me, Stan Getz - Focus, Al DiMeola - Elegant gypsy, The Cure - Boys don't cry, Marvin Gaye - What's going on, Zoot Woman - Zoot Woman, Norah Jones - Feels like home, VA - De Maxx Long Player, Garbage - Beautiful garbage, The Birthday Party - Junkyard

Mission of Burma - Live @ CBGB's (21/1/83): 1. He is she is; 2. Dead pool; 3. 1970; 4. Blackboard; 5. This is not a photograph; 6. Hunt again; 7. That's when I reach for my revolver; 8. The ballad of Johnny Burma; 9. Learn how