vrijdag, april 23, 2004

The Brainstorming Sessions

Zelfs wereldleiders zullen beamen dat de weg naar world domination geen gemakkelijk en rechtlijnig pad is en al zeker niet als je een gewone student bent die enkel met looks en overtuigingskracht er nog niet in slaagt om 3 onbekende schoonheden te strikken voor een avondje strippoker. Wegens budgettaire redenen ligt het ook niet echt binnen mijn mogelijkheden om de publieke opinie te bespelen via grote pr-campagnes dus moet ik het maar stellen met dit blogje. Maar niets sluit natuurlijk uit dat kleine blogjes grote blogjes worden en zodoende rijpen er al een tijdje plannen voor een nieuwe site.

Gezien het feit dat deze blog voornamelijk wordt gelezen door een klein en select publiekje kan het alvast geen kwaad enkele van mijn plannen te ontvouwen. Nog meer zelfs, ik zou iedereen van u en elk apart willen aansporen zijn ideƫen of commentaar in de comments te plaatsen en wie weet wacht je later nog een mooi postje eenmaal mijn wereldrijk gevestigd is.

De hersenstormende resultaten hebben tot dusver het volgende opgeleverd:
1. De blog in zijn huidige vorm zal verdwijnen. Gezien lonkende professionele uitdagingen en andere tijdsinnemende activiteiten in de nabije toekomst zal het bloggen op dagelijkse basis uiteindelijk verdwijnen...veeleer zal het evolueren naar een wekelijkse post met in de mate dat de inspiratie/actualiteit het toelaat nog enkele posts tussendoor.
2. Er komt een volledig uitgewerkt kwisgedeelte met op termijn een eigen kwis voor allen die de intellectuele uitdaging willen aangaan of wat bezigheidstherapie kunnen gebruiken
3. Mogelijks komt er een apart muziekdeel met muzikale aanraders op cd- en concertgebied, eventueel aangevuld met beperkt muzieknieuws
4. Er komt een apart onderdeel in verband met software en algemene computerkennis (once again, I'm a nerd). wat je zoal mag verwachten zijn een overzichtelijke lijst van freeware en shareware met de nodige uitleg en links alsook verschillende how-to's voor dummies.
5. Indien er interesse is, zou er een stuk worden gereserveerd voor gastrubrieken van mensen die eens willen experimenteren met taal of weet-ik-veel-wat of mensen die nergens anders hun ei kwijt kunnen.
6. De interactiviteit van de site wordt verhoogd door middel van een nieuw comment-systeem, polls en dergelijke meer.
7. Er worden een waaier aan gebruiksmogelijkheden toegevoegd zoals zoeken op/in geplaatste artikels, selecteren van bepaalde content, etcetera
8. Er komt een intranetsysteem voor geregistreerde gebruikers met verschillende opties inzake lay-out, content en alles wat ook maar een beetje fancy is.

Zijn er dingen die je graag zou willen zien toegevoegd worden (5 werkwoorden op rij, woehoe), andere dingen die je volledig anders zou willen zien of dingen die ik echt niet over het hoofd zou mogen zien...laat het dan weten in de comments.

Ziehier de historische drempel waarop we ons gisterenavond bevonden. De persoon met een Scarlet-verbinding die gisterenavond langs surfte, wordt vriendelijk verzocht me te contacteren. Hopelijk lust u bier :)

Beluisterd: Air - Talkie walkie, Cat Power - You are free, Bonnie Prince Billy - Master and everyone, Lambchop - Aw c'mon/No you c'mon, Cat Stevens - Tea for the Tillerman, Pearl Jam - Live on two legs