donderdag, oktober 30, 2003

Allemaal beestjes

Ik ga eerst met het allerbelangrijkste beginnen zijnde 2 waarschuwingen.
Een eerste waarschuwing: de scriptkiddies zijn weer druk bezig geweest waardoor mijn mailbox de laatste dagen weer geteisterd wordt door viruswaarschuwingen en ik vermoed dat dit bij eenieder van jullie die ook een deftig AV programma heeft hetzelfde zal zijn. Het gaat om de Win32.Sober@mm worm die meestal als subject "You send me a virus", "Virus warning" of iets dergelijks heeft. De mail bevat ook een attachment die onder verschillende namen en extensies kan voorkomen (zie de Symantec link). Mensen die nog geen antivirus programma hebben en op zoek zijn naar een goed en up to date programma: AVG Free Edition. Je moet je emailadres opgeven om een key te bekomen (geen paniek, er wordt niet op gespammed) maar het is zeer betrouwbaar, kan zowel systeem als mail controleren en kan ingesteld worden om op regelmatige tijdstippen te updaten...ik ben er zeer tevreden van en heb hier al verschillende beestjes mee getemd.
Een tweede waarschuwing: indien je een link krijgt naar een programmaatje of een site die beweert een steam id te kunnen omzetten in een HL key, blijf eraf! Hierdoor loop je immers kans op een trojan (een Duitse dan nog wel) die zich voornamelijk lijkt te richten op gebruikers van Quakenet. Er wordt een /amsg verzonden vanaf jouw computer met daarin de link naar het programma en er wordt ook een bericht verstuurd naar een Duits channel...blijkbaar worden ook gegevens doorgestuurd over je Q account. Zo is gebleken toen er gisterenavond takeovers waren op #dod.be en toen ik vandaag wou authen met Q bleek mijn password te zijn veranderd. Indien je ook deze trojan hebt, probeer dan zo snel mogelijk je Q auth pw te veranderen als je een mailadres hebt staan in je Q auth regel, anders kan je niet anders doen dan al je flags te laten verwijderen uit L en Q op alle kanalen waar je rechten had en een nieuwe Q account aan te maken.

Crouching Tiger, Hidden Dragon
Bijna elke woensdagavond pakt Filmfan op Canvas uit met boeiende en sterk kwalitatieve films. Gisteren was het de beurt aan "Crouching Tiger, Hidden Dragon" van Ang Lee. De film wist in het jaar van uitgave een paar internationaal befaamde filmprijzen weg te kapen en na de film te hebben gezien kan ik me enkel aansluiten bij de mening van de "experts". CTHD is een pracht van een film. De film speelt zich af in het feodale China. Het verhaal begint wanneer heer Li Mubai zijn oud en krachtig zwaard "Het Groene Noodlot" schenkt aan zijn vriend Te. Al snel wordt het zwaard gestolen en Li Mubai gaat tesamen met zijn vroegere geliefde Xiulan op zoek naar de dief. Het spoor leidt naar Jade Fox, die in een oud verleden Li Mubai's meester vermoordde, en haar mysterieuze leerling. En dan is er nog de jonge Xiaolong die blijkbaar van meer zaken op de hoogte is die men zou vermoeden.
CTHD bevat heel wat martial arts scenes die bij sommigen nogal onrealistisch zullen overkomen (het springen, het vliegen,...) maar ik vond dat dit bijdroeg tot de sprookjesachtige sfeer van de film. De vechtscenes bevatten een zekere elegantie en lijken veeleer op een mooi georkestreerd ballet. Een van de scenes waar dit duidelijk naar voor komt is een van de laatste vechtscenes die zich afspeelt tussen de bomen. De film baadt in een licht feeerieke sfeer mede dankzij de sobere montage en de prachtige natuur als decor. Niet iedereen zal deze film kunnen smaken maar voor diegenen die er wel voor openstaan zal het prachtige ervaring zijn. Aanrader!