maandag, oktober 20, 2003

Let's go swimming in the pool

"Sporten is gezond" is een veel gehoorde slogan en ook ik kan er van meespreken. Afgelopen weekend ben ik voor het eerst sinds het einde van het middelbaar opnieuw gaan zwemmen. Akkoord, mijn lichtgebleekte torso heeft de voorbije jaren verschillende watertjes doorkliefd maar in een subtropisch zwembad kan men dit bezwaarlijk zwemmen noemen. Onder de vleugels van "moeder" Hendrickx begaven we ons naar het stedelijk zwembad en geraakten aan BGJG-prijs binnen. Na het omkleden en het nemen van verscheidene voorbereidingsrituelen (plasje maken, knoopje nog eens aanspannen, door de douches) was het moment van de eerste plons aangebroken. Het deed ongelooflijk deugd nog eens in het water te zitten en rustig peddelde ik naar de ondiepste regionen van het zwembad alwaar Wout en Pierre (of Tom zoals sommigen mij proberen aan te leren) al zaten te wachten. Het daaropvolgende uur zouden we daar nog wel af en toe een kort babbeltje slaan maar we kwamen om te zwemmen en dat werd er dan ook voornamelijk gedaan.
Zwemmen is iets wat men niet snel verleert maar toch, het duurde een paar lengtes vooraleer ik de techniek weer een beetje beter in de armen en benen had en het meer zwemmen dan ploeteren werd. Ik heb slechts 1 keer gelet op de tijd die ik over een lengte van 50m deed: 1'17" (borstcrawl - ik doe geen schoolslag omdat ik dan onder moet gaan en dan komt er water in mijn neus en daar kan ik niet tegen en ik zou natuurlijk een neusknijpertje kunnen opzetten maar ten eerste weet ik niet of ik er nog eentje heb liggen en ten tweede vind ik dat eigenlijk ook geen zicht en eigenlijk is deze zin al zo lang dat ik hem beter in een apart blokje had gezet of toch minstens in verschillende zinnen maar daar heb ik nu eventjes geen zin in). Het zal verre van een wereldrecord zijn en ik weet zelfs niet of ik echt snel of traag zwom tijdens die lengte...de komende weken zal ik er wat meer op proberen letten. Inderdaad, ik ben van plan voortaan op regelmatige tijdstippen te gaan zwemmen en het feit dat er verschillende andere dit ook doen op hetzelfde ogenblik zou ervoor moeten zorgen dat ik het blijf volhouden.
Doelstelling voor volgende week is minstens evenveel lengtes te doen als afgelopen zaterdag (zijnde 15 volledige lengtes) en indien ik niet vergeet op mijn tijd te letten ook eens proberen onder de 1'17" te gaan...en deze keer ook liefst zonder spierpijn :)