vrijdag, oktober 17, 2003

The end is the beginning is the end

The end is

Deze nacht voor de allerlaatste keer Day of Defeat online gespeeld. Het einde was sowieso nabij want het WON authentication system dat nodig was om online te spelen ging toch binnenkort stilgelegd worden (vandaag trouwens gehoord dat de Telenet server sinds heden op Steam draait) maar nu en dan eens effe afreageren kon geen kwaad. Spijtig genoeg de weinige keren dat ik nog eens speelde was er meestal slechts 5% van de tijd fun te beleven in het beste geval. Echt bekend volk zat er ook niet meer op de serv (enkel huitz nu en dan). Het spelpeil op public servers is altijd al wisselvallig geweest maar blijkbaar koos ik de afgelopen weken steeds de verkeerde momenten uit: er is niks leuk aan elke keer op een server te komen die bevolkt is met highpingers, spawncampers, beachshooters en volk dat om de 3 meter in de grond gaat liggen. Daarom dus einde Day of Defeat...ik denk niet dat ik nog een shooter op een dergelijk niveau zal spelen. It's the end of an era!

the beginning

Dat er knotsgek volk op de wereld rondloopt is al lang geen geheim meer en het idee dat ze soms op dat kleine beeldbakkie in de woonkamer (of slaapkamer in mijn geval) geraken is iedereen ook al gewoon. In tegenstelling tot bijvoorbeeld labiele transseksuelen in een niet nader genoemd huis zijn er gelukkig ook nog gekkerds van goede komaf. Van sommige onder hen zou men zelfs geen enkel teken van absurditeit vermoeden indien ze niet hun eigen biotoop zouden openstellen voor het grote publiek op vrijdagavond. Laat de doe-het-zelf-janet in uzelf weer aan de slag gaan met een hamertjeuuuuh, een zaagskeuuuuh en een beiteltjeuuuuh...haal uw Limburgse poetische perversiteiten terug vanonder het stof...de wereld moet voortaan weer geloven aan uw vetzakkerijen...alle stoelen en weermadammen aan de kant voor de hyperactieve Jos...dames en heren, de absurde komediteiten van meneer Peeters en den Huuuugo Matthijs...vanavond voor het eerst weer opnieuw te bekijken in "Het Peulengaleis" (het peu-len-ga-leeeeis)

Vanavond op Canvas dus om 23u10 (herhaling op maandagavond)

is the end

Deze middag kreeg ik een bericht van mijn anti-virus dat er een trojan gedetecteerd was op mijn systeem. Het gaat om de qhost trojan die gebruik maakt van - hoe kan het ook anders- een exploit in Internet Explorer. Nu mag Internet Explorer dan wel het merendeel van de browsermarkt bezitten, er zijn verschillende andere browsers te vinden die evengoed zoniet beter zijn dan Internet Explorer. Laatst had ik Mozilla al gedownd maar die vond ik nogal log uitvallen. Gelukkig is er Mozilla Firebird. Voor wie ooit NetScape gebruikt heeft als browser zal Mozilla zeer bekend voorkomen. Voor de andere miljoenen die enkel IE kennen, zo moeilijk is Mozilla niet in te stellen en het biedt handige features zoals tabbed windows en een bookmark toolbar. Feel free to download and test it!

ps. Ik link naar de file voor Mozilla Firebird dat een uitgeklede Mozilla versie is die enkel het browsergedeelte beslaat. Wie liever the whole schebang heeft moet maar eens rondkijken op Mozilla.org