dinsdag, oktober 21, 2003

De Onzekere Tijd

Gisterenavond zijn we voor de tweede maal gaan kwissen in cafe "De Onzekere Tijd" met ons ploegje De Jawa's. De bezetting was samengesteld uit Peet, Jos, Sjannie en mezelf. Vorige kwis was een zuivere muziekkwis, de kwis van gisterenavond was een algemene kwis...hierdoor was er een grotere opkomst en lag het niveau ook wat hoger. De kwis bestond uit 20 rondes die steeds gegroepeerd waren rond een bepaald thema (geschiedenis, aardrijkskunde,...). Het originele van de kwis in tegenstelling tot andere gewone kwissen, is dat je je punten zelf moet verdelen over je antwoorden. Hierdoor moet je het niet enkel eens zien te zijn over de antwoorden als ploeg maar ook nog eens over de puntenverdeling. Nu gezien het feit dat we het meestal ofwel wistten ofwel totaal niet (voornamelijk in vragenrondes over China en Franse films) was er gisteren weinig discussie over. Op het einde van de avond slaagden we erin als zesde te eindigen met net 1 punt voorsprong op onze rivalen De Beterweters waarbij Sam en Lieve meespelen...talking 'bout a close victory :)

En om het nog even over Sam en Lieve te hebben...afgelopen zaterdag was het instuif op hun appartement. Nu hun zetel er na weken wachten was aangekomen, konden de festiviteiten niet veel langer op zich laten wachten. De avond begon al redelijk goed toen na een zoveelste jas de kapstok naar beneden kwam. Later op de avond was er nog een grotere verrassing maar Lieve was al zo beschaamd dat ik hier niet verder op in zal gaan :)
Er was heel wat ambiance (onder andere dankzij Liesbeth Triest en hare Peter, alsook een aangeschoten Koen Fosselle) waardoor ik natuurlijk niet anders kon dan tot de allerlaatste te blijven plakken waarna ik aan de korte en veilige weg huiswaarts begon.
Als laatste puntje valt nog mee te delen dat ik eindelijk de foto's in mijn bezit heb van onze reis naar Tsjechië van 3 jaar geleden. In de loop van de week zal ik exemplaren laten bijmaken voor diegenen die meewaren. En als ik binnen een maand ofzo eens de tijd vind, zal ik me eens bezighouden met ze te digitaliseren (voor alle nieuwsgierigen alhier).