vrijdag, juni 25, 2004

Supergrass @ Marconi Studio

Gisteren was het zo ver...als allereerste opdracht bij Musicpages mocht ik verslag uitbrengen van het optreden van Supergrass in de Marconi Studio ter ere van hun 10-jarig bestaan.

Wie Marconi Studio zegt, zegt VRT-gebouwen, zegt Auguste Reyerslaan, zegt Brussel, zegt een stad waar het niet altijd even gemakkelijk is je weg te vinden als je hem niet zo precies weet zijn. Op voorhand had ik nog een tijdje gegoogled om de volgorde van de tunnels van de Brusselse kleine ring te vinden maar zonder succes. Het was dan ook weer typisch dat ik net te laat zag dat ik de Madou-tunnel inreed. En al even typisch was het dat ik natuurlijk bij de eerstvolgende kruispunten niet naar links mocht afslaan...bugger! Gelukkig had ik de nodige verkeers- en tunnelchaos ingecalculeerd en arriveerde ik tijdig ter plaatse.

Ik leek een of ander Oost-Europees ministerie binnen te stappen, toen ik de VRT-gebouwen betrad. Het moet gezegd, de kelders van de VTM zien er gezelliger uit dan de grijze blokken van de VRT met hun enge gangen. Zelfs op de vierde verdieping waande ik me nog in een ondergrondse bunker. Maar goed, ik kwam niet speciaal naar daar om het interieur te inspecteren...ik kwam voor de muziek en die kreeg ik dan ook.

Om 5 na 8 kwamen de bandleden het podium op en na het obligate "Nice to be back in Belgium" werd er onmiddellijk gestart met de stevige drumbeat van "Lenny". Halfweg het optreden werd voor enkele nummers naar de akoestische gitaar gegrepen om er vervolgens terug elektrisch-gitaarsgewijs in te vliegen.

Net voor het inzetten van "Moving" gaf Gaz aan dat hij last had van zijn stem. Veel viel er niet van te merken maar het verklaart misschien waarom de groep niet meer opkwam te bissen. Niettemin was het een goed en geslaagd optreden en de leden van Supergrass hadden er zichtbaar plezier in...ik denk dat we nog eens vertrokken zijn voor 10 jaar!

Setlist:
1. Lenny
2. Richard III
3. Lose it
4. Rush hour soul
5. Strange ones
6. Caught by the fuzz (acoustic)
7. Late in the day (acoustic)
8. Kiss of life
9. Pumpin on your stereo
10. Grace
11. Alright
12. Moving
13. Sun hits the sky


Beluisterd:
The Who - Tommy
The Firm - Star Trekkin (lyrics)