donderdag, juni 03, 2004

Fashion victim

Noem het puur macho-gedrag maar ik heb een zekere argwaan voor mensen die steeds de nieuwste trends uit de modewereld volgen. Iedereen draagt natuurlijk de kledij waar hij zich goed in voelt (3 dagen per jaar draag ik zelfs een rok) maar een bepaald bloemetjes- of streepjesmotiefje dragen omdat een of andere nicht uit Parijs of Milaan in een frivole bui is of zich eens een dagje purper voelt, vind ik nogal belachelijk. But then again, I'm single...

Mensen die me kennen, weten dan ook al lang dat ze zich bij mij niet echt aan vestimentaire verrassingen moeten verwachten. Sinds jaar en dag draag ik het merendeel van de tijd blauwe jeansbroeken met een simpel t-shirt, hoewel er de laatste jaren zelfs buiten examenperiodes al eens frequenter een hemd uit de kast wordt gehaald.

Van kindsaf aan heb ik steeds schoeisel gedragen dat me toeliet op eender welk ogenblik een partijtje te basketten of te voetballen en met het ouder worden is dat niet echt veel veranderd (ook al zijn die partijtjes basket en voetbal al serieus in aantal afgenomen). De laatste jaren heb ik eigenlijk steeds hetzelfde soort (en merk) sneakers gedragen en kon ik die zonder veel probleem vinden.

Maar als plots Bikkembergs en Goodyear zich op de sneakers storten dan weet je dat er stront aan de knikker is. Gisteren heb ik enkele grotere schoenenwinkels aangedaan in het Brusselse en nergens vind ik ook maar iets dat enigzins op mijn geliefkoosde sneaker trekt, of het moet in het wit zijn met een of andere retro-decoratie aan de tip van de schoen. Veel andere merken zijn er trouwens niet in beschouwing te nemen: Nike lijkt ongeveer nog enkel Air Max in zijn assortiment te hebben en Puma doet ongeveer alles op kleurengebied om de latente homo-gevoelens van de dragers van hun schoenen op subtiele wijze te benadrukken (lees: ze zien er ongelooflijk gay uit). De vorige modegril op schoenengebied, namelijk die van de opgewaardeerde bowlingschoenen, mocht dan minstens even belachelijk zijn, ze weerhield er mij tenminste niet van om aan schoenen te geraken. Dood aan de retro-beweging!

Beluisterd:
Elliott Smith - Either/Or
Neil Young - Harvest moon
George Baker Selection - Little green bag
Ween - Buenas tardes amigo