dinsdag, juni 15, 2004

I see naked people (update)

Ik ben niet snel geneigd de persoon te zijn die hele dialogen en scenes uit films en series woord voor woord zit te vertellen. Ten eerste vergeet ik altijd wel een of ander detail dat naderhand belangrijk lijkt te zijn (zelfde reden waarom ik me quasi niet bezondig aan moppentapperij) en ten tweede hebben we zo al iemand in mijn vriendenkring, laat ik hem Cowboy JM noemen.

Conversaties voeren met Cowboy JM was in het verleden geen sinecure. Alledaagse conversaties kregen om een of andere reden altijd een twist for the worse. Eender welk gespreksonderwerp deed hem denken aan een hilarische scene uit Monty Python, Blackadder, Family Guy, Friends en ga zo maar verder. Was ie klaar met het volledige script na te spelen (including some of the accents), ging ie gewoon over naar een andere film of serie. At first it was funny but in the end quite traumatazing.

Tot zover de korte inleiding...tijd om ter zake te komen. Coupling is veruit de beste Britse komische reeks die rond relaties draait. Spijtig genoeg zit ze steeds ergens goed weggestopt in de programmatie van BBC en Canvas. Bezie dit als een zoveelste oproep om de kring uit te breiden van mensen die weten wat termen als "the sock gap", "the nudity buffer" en "the giggle loop" willen zeggen.

Zonder afbreuk te doen aan het niveau van de andere seizoenen kan je rustig stellen dat het eerste seizoen het beste is. Deze avond is het de beurt aan aflevering 3: Sex, death and nudity. Komen onder andere aan bod:
- "the giggle loop"
- de beste Reservoir Dogs imitatie tot op heden (UPDATE: fragment)
- Jeff die een probleem heeft met naakte mensen
en nog zoveel meer.

Canvas, 23u15

Voor de mensen die in de tussentijd nog iets te lezen willen hebben: Coupling quotes

Beluisterd:
Beastie Boys - Ill communication
The Motors - Airport