maandag, augustus 04, 2003

De komkommers...

Zoals iedereen weet valt er in de zomer meestal weinig nieuws te rapen en dat is dan ook meestal te merken aan de shitload aan faits divers die dan in de nieuwsuitzendingen opduiken. Moest er geen logootje in beeld prijken, men zou onmiddellijk aannemen dat men naar de regionale televisie aan het kijken is. Wat ik gisteren zag, vond ik toch wel zeer opmerkelijk.

Een man deed in zijn vrije tijd iets met vliegtuigjes, hij had zelf zoveel vrije tijd dat hij zijn eigen vliegtuigjes bouwde. Zo had hij voor zijn recentste model een speciale kit gekocht in Australiƫ. Eenmaal het pakket aangekomen was hij in zijn schuurtje onmiddellijk aan de slag gegaan. Het bleek een heel karwei te zijn om het vliegtuig in elkaar te krijgen maar na 6 maand was het eindelijk zo ver: zijn vliegtuig zat eindelijk in elkaar. Maar toen begonnen de problemen pas...
Ten eerste was de opening van zijn schuur niet groot genoeg om het gevaarte naar buiten te krijgen. Ten tweede was hij nog eens zo slim geweest om bijna vlak voor de uitgang van zijn schuur een hele mooie, grote vijver aan te leggen. Ten derde bleek zelfs dat het baantje van zijn oprit naast zijn huis te smal was om het gevaarte weg te krijgen. Sorry, maar deze mens is wel heel dom...hij was zelfs zo dom dat hij er nog zelf mee zat te lachen (iets wat hem iets sympathieker leek te maken maar niettegenstaande nog steeds dom). Het feit dat zoiets in het nieuws opduikt in komkommertijd kan ik nog enigszins begrijpen maar waarom het 2 dagen naeen in het nieuws zat ontgaat me volledig.

Gelukkig zijn er nog bij uitzondering eens programma's met enige inhoud. Zo kwam ik gisteren toevallig nog eens terecht op Zomergasten op Nederland 3, een avondvullend programma met 1 gast die allerhande beeldfragmenten bespreekt en erover discussieert met de presentator. Zo had ik het genoegen een fragment te zien uit de jaren stillekes tussen de 2 heren filosofen Foucault en Chomsky. Het straalde een zekere "Jazz Club" feel uit maar had toch een zekere inhoud. Ik kijk alvast uit naar de volgende afleveringen van Zomergasten met onder andere Paul De Leeuw.