zaterdag, augustus 02, 2003

Rangers lead the way!

Ik weet nog goed de tijd dat ik net Telenet DoD admin was geworden. Het was de tijd van beta 3.1 en de server wemelde bijwijlen van de nadebuggers. Op een dag had ik een conflict met Quaker omdat hij sommige beslissingen van mij betwijfelde en hij daar nogal fel over doorging. Om alles bij te leggen hadden we een gesprek met Dis erbij waarmee de plooien weer glad werden gestreken.

Quaker was de dod communty binnengekomen als Miller, clanleader van 2nd Rangers Bataljon. Na een tijdje hield de clan op te bestaan en Miller werd Quaker (naar de dialoog uit Band of Brothers waar Guarnere zegt dat Cpt. Winters een Quaker is). Op zeer korte tijd wist hij zich een kwalijke reputatie op te bouwen op het DoD forum en werd door iedereen scheef bekeken. Na een tijd was het zo erg dat alles wat Quaker zei automatisch werd afgebroken...

Een paar dagen na ons conflict en bijhorend gesprek begon het hem te dagen. Hij zag in dat hij verkeerd bezig was en wou opnieuw beginnen. Hij begon zich in te spannen voor de community, kreeg wat krediet van enkele anciens en wist stilaan respect op te bouwen. Uiteindelijk schopte hij het tot admin en raakte binnen in SoG. Toen hij 2nd opnieuw oprichtte maar dit keer als funclan waren er heel wat gevestigde waarden die erbij wouden.

Vandaag las ik op het forum dat Quaker ermee stopt omwille van een paar redenen. In het verleden heeft hij mij meermaals bedankt voor hoe ik hem geholpen en gesteund heb. Nu is het mijn tijd om hem te bedanken: Quaker, ik ben trots op wat ge allemaal bereikt hebt de laatste maanden...hoe ge u de laatste maanden hebt opgewerkt van het uitschot van de community tot een respectabel speler, mapper en admin. Dit is niet alleen de verdienste van mij of Dis of van alle anderen die u gesteund hebben maar vooral van uzelf. Respect en moge real life u minstens evenveel kansen bieden!