woensdag, augustus 06, 2003

The King

Een tijdje geleden had ik het over de stapels boeken die nog op mij liggen te wachten om gelezen te worden. Dit weer is er eigenlijk ideaal voor om ergens in een hoekje schaduw te kruipen met een lekker boek alhoewel ik nog steeds met eindwerkverplichtingen zit. Maar gezien het feit dat het momenteel 37° (!!!) graden is hier op kamer denk ik er toch aan mij beneden ergens te installeren met "De Talisman", een samenwerking tussen Stephen King en Peter Straub. Ik heb het boek al eens gelezen enkele jaren geleden maar er is nu eenmaal een vervolg opgekomen dus leest het gemakkelijker als ik nog eens vooraan begin.

Hetzelfde zal mij binnenkort te wachten staan als deel 5 uitkomt van de Donkere Toren cyclus, "Wolves of the Calla". Ter gelegenheid daarvan heeft King het eerste deel wat bijgewerkt en er zo'n 10% aan toegevoegd. Probleem is dat ze waarschijnlijk enkel nog de oude versie hebben liggen in de bib. Overigens wacht ik met de aankoop van alle delen totdat de reeks volledig is, wat volgens de site gepland is voor november 2004 (deel 6 komt uit in de zomer van 2004). Ook zal ik ze waarschijnlijk onmiddellijk in het Engels kopen vermits de oorspronkelijke taal toch altijd beter leest en het verhaal meer tot zijn recht komt. In afwachting van deze heuglijke gebeurtenissen heb ik maar wat rondgesurfd op Amazon en vond daar wel een zeer uniek aanbod, zijnde de hardcover versie van Desperation voor de prijs van 0.99 dollar. Dat wordt dus een dezer dagen hengelen naar de Visa des moeder :)

Voor de mensen die zouden beslissen Desperation te lezen, lees ook zeker "The Regulators" van Richard Bachman. Bachman is een pseudoniem van King en beide verhalen zijn grotendeels opgebouwd uit dezelfde personages. De verhalen spelen zich niet voor of naeen af maar eerder in een parallel universum...freaky shit dus :)