woensdag, augustus 20, 2003

New season coming up

De zomer mag dan wel een mooie periode zijn met het zonnetje en de festivals maar muzikaal gezien liggen de toppen toch buiten dit seizoen. Binnenkort gaat er alweer een nieuw concertseizoen van start in de Ancienne Belgique en het beloven weer mooie maanden te worden: The Notwist , Lali Puna, Zoot woman, Jaga Jazzist, Grandaddy, enzovoort. De 4e november staat ondertussen al rood omcirkeld in mijn agenda want dan spelen namelijk My Morning Jacket en St. Thomas , twee van de betere hedendaagse alt countryrock bands.

My Morning Jacket bracht in '99 hun debuutalbum "The Tennessee fire" uit en doken daarmee plots op in de eindejaarslijstjes van het Nederlandse muziekmagazine "Oor". Ze werden gevraagd voor een optreden in Nederland (tot dan hadden ze zelfs nog nooit buiten Kentucky gespeeld) en sloegen ook direct aan in de rest van de Benelux. Nadien brachten ze nog het prachtige "At dawn" uit en in september wordt hun derde album gereleased. Ik heb nog maar enkel de zanger live aan het werk gezien in het voorprogramma van Kurt Wagner (Lambchop) maar het was een magisch optreden en ik kijk dan ook uit naar een optreden van Jim James met de rest van de groep. Een paar legale mp3tjes van hen:


St. Thomas heb ik vorig jaar ontdekt op het Domino festival in de AB waar ze het voorprogramma deden van Lambchop. Alhoewel St. Thomas sterk doet denken aan Neil Young en wijde prairies, het gaat hier om een Noor. Voor de liefhebbers en de nieuwsgierigen: Take a dance with me