donderdag, juli 24, 2003

Mp3 voor 12

[sprookjes-mode]Er was eens...een dag dat ik per ongeluk op een site terechtkwam.

Dit was niet zomaar een site, beste blog-lezertjes...nee, het was een site met een totaal nieuw concept. Het concept gaat als volgt: een zekere Joris Gillet spoorde regelmatig het wondere web af op zoek naar legale mp3s (jawel, dit is geen sprookje) en besloot er een compilatie van te maken. Vriendelijk als hij was, besloot hij de mensheid in te lichten van zijn wonderlijke vondsten. Maar daar hield het niet bij op...hij ontwierp ook elke keer een leuk hoesje zodat iedereen mooi zijn eigen compilatie-cdtje kon maken en versieren.[/sprookjes-mode]


Voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben, de doe-het-zelf cd's van Mp3 voor 12 zitten momenteel aan hun 12e release...deze keer gaat het om voornamelijk Nederlandse groepen die nooit eerder verschenen nummers zomaar gratis ter beschikking stellen (oa. Spinvis) en ook Das Pop en Donna Summer staan in het rijtje.


Voorts wil ik nog meegeven dat er heel wat groepen zijn die in de voorbije releases zijn opgedoken die later bij een breder publiek bekend zijn geraakt (bv. Aerogramme, Fischerspooner, Interpol, The Liars). De stijlen gaan van pure americana naar indie rock naar experimentele elektronica... De vorige albums staan ook nog allemaal op de site, lees: de downloadlinks staan er nog maar deze kunnen in enkele gevallen gebroken zijn. Als je een bepaalde song niet kunt vinden, mag je me altijd contacteren...de kans bestaat dat ik het wel heb.


De link naar de mp3 voor 12 cd's vind u aan de rechterzijde van uw scherm, tenzij u het ondersteboven hebt opgesteld dan staat het uiteraard aan de linkerkant. Ook nog toegevoegd is de link naar Epitonic, een van de gekendere sites vol legale mp3s. Download away peepz!