vrijdag, november 28, 2003

Humo verliest zijn flair

Ik luister al vanaf mijn 10 jaar zeer veel naar muziek...op een paar uitzonderingen na (Guns 'n' Roses, KLF, Yello) waren het toen die tijd vooral de commerciele groepen die ik redelijk goed kende. Het was dan niet ook niet verwonderlijk dat ik tot halfweg mijn puberteit wekelijks de Joepie ging gaan halen (lach maar eens goed ja maar ik had zo toch velerlei posters van Baywatch...nhem!). Na een tijd echter had ik het wel gehad en ook mijn muzieksmaak begin zich stilaan te verleggen. De wekelijkse Joepie werd ingeruild voor de wekelijkse Humo...een nieuwe wereld vol humor en vlot geschreven teksten ging voor me open. Van de eerste letter van de colofon tot de laatste letter van de songtekst, ik las gewoonweg alles.
De laatste jaren echter trad er een zekere Humo-moeheid op en beperkte ik me slechts tot bepaalde onderdelen: Dwarskijker, Open Venster, Film, Kamagurka, Jan Mulder, de volledige TTT-rubriek en als ik eens zin had een portie Brusselmans of Matthysen. In de loop der jaren is me opgevallen dat het toch steeds weer dezelfde personen zijn die op de cover en in de interviews voorkomen en zodoende heb ik het wel een beetje gezien. Ook het duaal karakter van Humo begint me stilaan tegen te steken. Enerzijds wordt er altijd stevig ingehakt op de pseudo BV's en toestanden als K3 en Big Brother maar als puntje bij paaltje komt staan ze er toch mooi in (zie bijvoorbeeld Blote Borsten Betty aka Biba Binoche).

Gisteren ging ik eens langs bij mijn promotor op school (tevergeefs trouwens: uitzonderlijke spreekuurwijziging) en om de tijd wat te doden op de trein had ik mijn Humo mee. Aangezien ik mijn vaste rubrieken al had gelezen, was het de tijd om nog eens wat andere dingen te lezen...dus tegen mijn gewoonte in begon ik met het lezen van interviews met Freya Van Den Bossche, Rosy Van den Wijngaert (vrouw van de ex-voorzitter van KV Mechelen) en Pascale Platel (naar ik gehoord heb een rijzende MILF-ster in de Vlaamse mediascene).
Uit het interview met de jongste telg in de regering blijkt dat La Freya nog steeds in denial is...haar succes heeft volgens haar niets te maken met haar verleidelijke kijkers, haar 2 sympathieke tetjes en het feit dat haar papa jarenlang minister is geweest. Nee, volgens haar is het volledig de verdienste van de reeks onbenullige voorstellen die ze heeft gedaan als schepen van onderwijs in heur eigen Gent...dream on honey!
Tweede interview in de rij was met Mevrouw Van den Wijngaert die een pseudo-fictief boek had geschreven over de "werkelijke" situatie in de coulissen van de Malinwa. Zij had destijds al slechte voorgevoelens gehad...zelfs een minder pientere boer kan voorspellen dat zomaar een half miljard in een voetbalploeg steken nooit goed kan aflopen. Zij had echter geen boerenverstand, enkel voorgevoelens die ze geen voorgevoelens wou noemen ("dat klinkt als waarzeggerij en waarzeggen interesseert mij niet")...zij noemde het intuitie, beste vrienden. Intuitie wist haar 9 op de 10 keer te zeggen wie er aan de telefoon hing en meditatie hielp haar die intuitie aan te scherpen...het was tevens haar intuitie die haar hielp haar man te steunen. Op dit moment begonnen mijn ogen hevig te steken en plots voelde het alsof ik een ubertrutterig vrouwenblad zat te lezen.
Het derde en laatste interview was met Pascale Platel die volgens het artikel de rubriek "Madame Platel" verzorgt in de Laatste Show en ook nog eens actief is in het theatercircuit. Tevens is ze verantwoordelijk voor het feit dat ik voortaan geen enkel interview meer lees met "artistieke vrouwen". Niet alleen heeft ze een manie met horoscopen, bovendien meent ze nog eens in haar "eigen wereld" te leven en slechts de gedachte aan Madonna houdt haar op de been in onzekere tijden...deze tijden spelen zich dan nog eens voornamelijk af in (teh horror) steden zonder centrum, nuff said!

Heren redactieleden, als ik een portie spiritualiteit en soortgelijke flauwe zever wil kan ik meer dan mijn gading vinden in een Flair, Feeling, Goed Gevoel en andere soortgelijke zooi. Indien u dus nog in de toekomst mijn 1.9 Euro (oeps, 2 Euro heren cowboys) wenst te ontvangen, stel ik voor om dringend het roer om te gooien. In de tussentijd ga ik al op zoek naar een magazine dat me het nodige nieuws uit de muziek- en filmwereld kan brengen.

p.s. Vrouwen die verlekkerd zijn op chocolade mogen me steeds contacteren, ik heb wel nog wat liggen om van te snoepen ;)