woensdag, november 26, 2003

These boots are made for walking...

Door omstandigheden is het al een paar weken geleden dat ik nog gezwommen heb dus vond ik het tijd om vandaag nog eens te gaan. Zo vertrok ik van bij mij thuis te voet naar het zwembad...iets wat me 45 minuten kost zo via de iets langere toeristische route (via het viaduct). Waarom in hemelsnaam te voet en in dit weer, zul je je misschien afvragen. Wel, daar zijn een paar redenen voor.
Ten eerste: mobiliteit. Al jaren bezit ik een rijbewijs maar geen eigen wagen waardoor ik enkel nu en dan de wagen eens kan gebruiken van mijn ouders...iets wat nogal moeilijk lukt in een gewone werkweek. Ik zou natuurlijk met de fiets kunnen gaan ware het niet dat ik de laatste jaren enkel beschik over een koersfiets en die enkel wens te gebruiken om lange ritten mee te maken. Er zijn immers al 2 mountainbikes van mij gestolen en als mijn huidige fiets zou gestolen worden ben ik niet alleen wederom een fiets van een kleine 20000 ouderwetse befkes kwijt maar mag ik nog eens een nieuwe kopen ook. Wat rest is de goeie ouwe benenwagen.
Ten tweede: gewoonte. Mijn hele leven ben ik overal te voet naartoe gegaan. De kleuterschool was gewoon de straat oversteken, de basisschool en de middelbare school waren elk een kleine 10 minuten stappen, de hogeschool ligt op minder dan 5 minuten van het Centraal Station in Brussel en van bij mij thuis tot het Aalsters station is een dikke 10 minuten. Uitgaan, bibliotheek, winkelstraten, you name it...10 a 15 minuten.
Ten derde: I'm a freak. Hoewel de meesten een lekker zonnetje prefereren, hou ik meer van wind en regen. Ik veronderstel dat het onder andere te maken heeft met mijn voetbalverleden. Niets leuker dan door de plassen en de modder een bal weg te tackelen vanuit de tegenstander zijn voeten en achteraf lekker lang onder de douche te staan.
Stappen beschouw ik dus als iets heel normaals en ontspannends...behalve als het om winkelen gaat natuurlijk ;) Moesten er dus mensen zijn die ooit de Dodentocht van Bornem willen afleggen, laat me dan alstublieft iets weten...ik zou zeer graag eens meedoen maar meestal weet ik het pas te laat of vergeet ik het stomweg (vind ergens plaats in augustus als ik me niet vergis).

Ideetjes schmideetjes: ik heb een paar ideetjes opgedaan op andere plaatsen (laten we het inspireren noemen en niet stelen) inzake content op mijn blog. Ik plan binnenkort te beginnen met De Verborgen Parel, een rubriekje waarin ik een paar hemelse minder gekende platen bespreek en ik zal in de toekomst ook wat meer meegeven naar welke muziek ik zoal heelder dagen luister maar ik ben nog een beetje aan het twijfelen hoe ik dit het best uitwerk. Alleszins, u merkt het wel. Oja, en ergens deze week begin ik aan het 2e deel van mijn multiplayer memoires dus laat het zagen een aanvang nemen :)