zondag, november 30, 2003

CR goes multiplayer: Part 2 - Enter the Dragon

Voorjaar 2001: ondergetekende moet samen met enkele klasgenoten voor het vak Engels een presentatie houden gevolgd door een uitgebreide discussie over het gekozen onderwerp. Na wat brainstormen komt "party islands" als onderwerp naar voor. Mensen gekend met het fenomeen begrijpen wel dat hier geen vol uur over te discussieren valt en bijgevolg probeer ik mijn collega's te overtuigen een ander thema te kiezen. Ik kom na een paar weken met een uitgewerkte presentatie over het gebruik van het Internet en weet hiermee de rest te overtuigen. De presentatie verloopt vlot en achteraf volgt een discussiegedeelte in kleinere groepjes. Na een tijdje komt in mijn discussiegroepje online gaming ter sprake en Katrien (aka flipkonijn) vraagt of ik geen zin heb om de Counterstrike clan van haar broer te joinen...ICQ nummers worden uitgewisseld en nog dezelfde week doe ik een trial bij Dragonsworn.

Dragonsworn bestond op dat ogenblik uit QT (clanleader en broer van Katrien), ZeroTolerance die de functie had van war arranger (voor de niet-ingewijdenen: degene die de wars/wedstrijden regelt) en ander plezant volk als Baviko, PPP, Legba, Skywalker (?) en Dark Avenger. In het begin worden er niet zoveel wars gespeeld maar na een tijdje komen we toch aan gemiddeld 1 war per week. In het najaar (nog steeds 2001) draagt Zero zijn functie over aan mij en voortaan ben ik war arranger. Onze activiteit op de Shrimpwars ladder wordt opgedreven en we spelen een 2 � 3 tal wars per weekend. Gelukkig beschikt Shrimpwars dan nog over servers die gratis kunnen gebruikt worden voor trainingen en wars. Ook Barrysworld laat op dat ogenblik toe om af en toe een server te reserveren.
De minder actieve leden vallen af na een tijdje (tot op heden weten we nog steeds niet wat er van Baviko geworden is) en de rangen worden aangevuld met "bekend" volk: zagevent aka Solution (Peet zijn neef), Seppe (neef van zagevent) en reality (broer van Seppe en bijgevolg ook neef van zagevent). Op de BGT ladder lukt het ons om in de top 30 te blijven meedraaien en onze hoogste positionering wordt de 11e plaats. Leukste warherinneringen voor mij blijven de wars tegen KiP (Knowledge is Power), C@P (Conquer @nd Protect) en TkWsN (The Knighs Who Say Ni). Een volledig overzicht van onze wars vind je hierzo.

Door het joinen van Dragonsworn ging niet alleen voor mij de wereld open van multiplayer gaming maar ook die van lan gaming. In november 2001 is het de eerste keer dat mijn computer de Aalsterse stadsgrenzen overschrijdt. Mijn eerste lanparty-ervaring wordt Multiplayer Madness 4 in de Nekkerhallen te Mechelen, goed voor een heel weekendje computeren tesamen met 799 andere mensen. Later volgen in gezelschap van de rest van Dragonsworn nog FoM in de Oktoberhallen te Wieze en als afsluiter Powerzone (in de kelders van het VTM-gebouw). Vooral op die laatste lan boeken we weinig succes. Wegens het wegvallen van de 5e Multiplayer Madness waren de auto-bertha's voor de CPL (zeg maar de automatische kwalificaties voor de Europese kampioenschappen) te verdienen op de Powerzone Lan en bijgevolg moesten we het opnemen tegen een paar ijzersterke nationale en internationale clans. "Hoogtepunt" was de war tegen het Duitse Team Elysium waar we glansrijk tegen verloren met een score van 24-0 (12-0 en 12-0). Uiteindelijk wordt Powerzone Lan mijn laatste lanparty als actief lid van Dragonsworn.

To be continued...

*mod* <@Ghostdog`-> ik eis dat de slachtpartijen van tWe opgenomen worden in de blog
Ook al staat het blijkbaar niet in het war overzicht, The western elite (kortweg tWe) heeft Dragonsworn destijds ongeveer alle hoeken van de bomspots laten zien op de_dust...in mindere mate was dit de verdienste van Ghostdog :p