dinsdag, november 25, 2003

Afterlife Pro-lan

Aanvang: vr 21/11 20u
Einde: zo 23/11 18u
Plaats van gebeuren: Jumpinghal te Zandhoven
Aantal aanwezigen: ongeveer 130 gamers
Crew: Takeshi, straks, Xcarma, Stig, Shai Hulud, Kermit, Mmira, Amidala, Super Phoenix, Dago, Nightwolf, Oberon & ChildeRoland (that's me)
Man van de lan: Charles aka Sjarel, zaalverantwoordelijke en een meer dan vriendelijke en behulpzame mens
Birthday boy: Radje (hb mate, you still owe me a drink ;) )

Vrijdagmiddag gepakt, gezakt en fris gewassen aangekomen te Zandhoven. Bij aankomst bleek ongeveer alles al in orde te zijn gebracht dus kon ik onmiddellijk mijn pc installeren en aansluiten op de switch. Al snel bleek dat ik op een slecht werkende poort was aangesloten maar na het versteken van mijn netwerkkabel (eigenlijk die van Kermit aangezien ik eerst dacht dat het was omdat mijn utp kabel crossed was en hij had me een straight geleend) op de switch was alles terug in orde. Nog voor de echte lan begon was het al gedaan voor Oberon. Hij voelde zich ziek en had de hele middag in zijn slaapzak gelegen. Uiteindelijk besloten we met hem naar de dokter te gaan en die schreef 2 dagen platte rust voor: exit Oberon. Een uur voor alles zou losbarsten, werden nog snel even de switchen gecontroleerd op mogelijke mankementen en maar goed ook want er bleek een fiberkabel beschadigd te zijn. Straks vloog in aller ijl de ladder op en na een kwartiertje al lag de nieuwe fiber tot vanachter in de zaal. Het zou het laatste probleem zijn waar we mee af te rekenen zouden hebben.
Kwart voor 8 's avonds...terwijl het volk buiten al ongedurig op de deur staat te kloppen, komen we nog even samen met de hele crew voor een laatste briefing. Iedereen neemt zijn plaats in, de deuren gaan open en we zijn officieel vertrokken voor een weekend gamingplezier.

Door de afwezigheid van Oberon begin ik de eerste 2 uur tesamen met Nightwolf aan de controle aan de ingang langs waar het computermateriaal wordt binnengebracht. Vervolgens 2 uurtjes aan de inkom met Super Phoenix en tot slot nog een shift aan de toog. Vrijdagnacht iets na tweeen en ik kan eindelijk mijn pc'tje eens opzoeken. Even het intranet-forum doorbrowsen op zoek naar wat ftp-servertjes, zelf nog even prutsen en al snel kan ik duchtig leechen. Tussendoor loop ik nog een beetje rond, ga ik ff aan de toog hangen met wat oude bekenden of speel wat Call of Duty met enkele anderen. Om 8 uur begin ik aan mijn volgende shift tesamen met Mmira, een half uurtje later ongeveer zijn de koffiekoeken er maar vermits we geen omroepsysteem hebben, blijft een immense drukte uit. Er is redelijk veel volk gaan slapen en ik beslis ietsje na mijn shift om ook ff te gaan liggen...40 minuten later en ik zit terug achter mijn pc'tje. In de namiddag snel even Quake 3 opnieuw geinstalleerd voor een spelletje met Fluffy, Maffia, Kangoo en enkele anderen...ik eindig ergens halfweg. In de middag wordt er een Radeon 9600 verloot onder de aanwezigen en Blade is the lucky one. Een paar uurtjes later (half 6 en al aardig donker buiten) is het tijd voor een deftige funcompo: winkelkarrenrace. Gelukkig voor ons amuseert iedereen zich uitstekend en blijven we gespaard van Jackass toestanden.

Het hele weekend heb ik het redelijk gezond gehouden met het veelvuldig eten van croques en Mmira's heerlijke pompoensoep maar op zaterdagavond moest er toch ff een Bicky in. De brok vettigheid smaakt heerlijk maar valt nogal zwaar...een klein kaboutertje komt langs met een grote hamer en het is tijd voor een klein dutje dat ook nu weer slechts 40 minuten duurt. Het grotendeel van de avond breng ik door achter de toog, tesamen met ongeveer iedereen van de crew. Er wordt een tafel bijgesleurd, wat stoelen en het is tijd voor een initiatie Munchkin, een amusant en bij momenten hilarisch rpg-like kaartspel. Ondertussen zijn enkele clans bezig om Serious Sam 2 zo snel mogelijk uit te spelen in coop mode...na een tweetal uur weet ST33L het game uit te spelen. Rond middernacht is het tijd voor een ware stoelendans waarbij de strijd uiteindelijk tussen Zwoep en schuUr gaat...Zwoep wint en achteraf wordt er nog wat nagepraat aan de toog. De Duvels vloeien meermaals naar binnen en met een paar man beslissen we nog een troostcompo te doen met als beloning een zuipkaart...we loten 3 namen uit diegenen die naast de Radeon grepen en laten ze een ad fundum wedstrijdje doen. De (on)gelukkigen zijn Pistons, Hyrrix en Stig die erin slagen een sterke wanprestatie neer te zetten: Hyrrix wint na 1 minuut.

Zondagochtend 4 uur, de Duvels en de vermoeidheid eisen hun tol en ik vlei me voor een derde maal neer op mijn slaapzak. Deze maal blijf ik wat langer liggen en Takeshi wekt mij om 7 uur. Om 9 uur is er weer genoeg volk wakker van de crew en kan ik me dus nog voor een drietal uur te slapen leggen. Om 13u begint het Mario Kart: Double Dash!! tornooi op het grote scherm en als totale Gamecube noob mag ik het opnemen tegen de ervaren Hellbird...onmiddellijk uitgeschakeld maar toch fun gehad. In de namiddag is het vooral speuren naar vrije schijfruimte op mijn partities terwijl er nog stevig van mijn server wordt gedownload (pr0n is teh popular). Snel waag ik me nog even aan een spelletje Super Mario Bros op een 8-bit NES: jaren geleden en toch met gemak de secret shortcuts terugvinden...ah, brings back memories. De zaal begint stilaan leeg te lopen en om 18u is het er totaal mee gedaan. Tegen 19u hebben we de zaal ongeveer opgeruimd met de crew en nadien dienen we enkel nog de fiber en enkele stroomkabels naar beneden te halen. De lan zit erop en het was meer dan geweldig: geen stroom- of netwerkproblemen, een uitermate goeie sfeer in de crew, veel oude bekenden terug gezien, nieuw volk leren kennen en iedereen was blijkbaar tevreden van de lan...hopelijk kunnen we volgende lan op dezelfde wijze beeindigen.

Een kleine "voor en na" vergelijking:
Me @ Friday evening (vlnr: Nightwolf, me, Takeshi, Stig)
Me @ Sunday morning

Links naar beeldmateriaal ivm de lan:
"Ad fundum" filmpje
Intranetsite + pictures
Pictures by Gamevillage.nl
Pictures by Garnaal
Pictures by Jolan
Filmpje winkelkarrenrace