maandag, juli 14, 2008

Indy credibility

Een teveel aan nostalgie durft een mens al eens voor grote teleurstelingen plaatsen. Vorig weekend was de tijd gekomen een stapel gratis filmtickets in te ruilen voor een portie entertainment en ach ja, waarom niet de recentste Indiana Jones gaan bekijken?

Welnu, ik geef u enkele redenen het niet te gaan doen: totaal overbodig, bedroevend cliché en lachwekkend slecht. Het is me nog altijd niet duidelijk hoe deze stomende hoop popcorn pulp ooit voorbij enig testpubliek geraakt is.

Zelfs de meest onrealistische 007-scenarios kunnen niet tippen aan - ik neem maar een voorbeeld - een ontsnapping aan een kernexplosie in een koelkast. Fucking hell, Harrison, je pensioentje moet wel heel mager zijn om hier nog maar je naam aan te willen verbinden. En die aliens? Motherfuck. Wegblijven van die handel dus.

Labels:

zondag, maart 09, 2008

About this video


we are happy to present the full film 'heima' on YouTube. to get a free download of an unreleased clip from 'heima', go to http://www.sigurros.com

'heima' is sigur rós's first ever film, filmed over two weeks during the summer of 2006 when the band undertook a series of free, unannounced concerts in iceland. they hauled 40-plus people round 15 locations to the furthest flung corners of their homeland for their debut venture into live film, to create something, well, inspirational.

on their way they went to ghost towns, outsider art shrines, national parks, small community halls and the absolute middle-of-nowhere-ness of the highland wilderness, as well as playing the largest gig of their career (and in icelandic history) at their homecoming reykjavik show.

Alstublieft!

Labels: , ,

woensdag, oktober 31, 2007

Going out of Stylus


De lange werkdagen doen mijn spitsvondigheden en woordenwitzerijen geen goed op dit uur, maar voor eens heb ik de - zij het ietwat deprimerende - gelegenheid de dingen te zeggen zoals ze zijn.

Op het einde van de week is het gedaan met Stylus en dat vind ik een verdomd spijtige zaak.

Any writer for Stylus will tell you, I’m not a man of many words. I rarely get emotional, I rarely say too much. Let’s not start now.

Labels: , ,

zaterdag, augustus 04, 2007

Once

Zelfs in de prille dagen van The Frames had zanger Glen Hansard al zijn 15 minutes of fame als gitarist in de zeer geprezen muziekprent The Commitments. In de jaren die daarop volgden, legde hij zich met succes verder toe op de muziek. Vorig jaar keerde hij echter terug naar het witte doek. Once genereerde niet enkel goeie kritieken maar ook een puike soundtrack, gebracht door Hansard en zijn jonge tegenspeelster Markéta Irglová.Voor de liefhebbers, en ik weet dat ze er zijn, vind je hier een live optreden van hen, inclusief enkele imposante covers, een paar obligate maar daarom niet minder prachtige Frames-songs en een hele hoop kippenvel.

Labels: , ,

woensdag, december 27, 2006

I love it when a plan comes together

Zeeën van tijd, zo lijkt het. De occasionele login op de bedrijfsmail buiten beschouwing gelaten, heb ik zomaar eventjes 10 aaneensluitende dagen voor mezelf. De helft is daarvan reeds opgesoupeerd (no pun intended) en wie mijn IMDB-tellertje hier rechts in de gaten houdt, kan wel nagaan dat ik de voorbije dagen de ene na de andere filmklassieker er doorgejaagd heb. Werden de voorbije dagen op mijn netvlies geprojecteerd:
Notorious - Rear window - Ladri di biciclette - Paths of glory - The Maltese Falcon - Metropolis - Stalag 17 - All about Eve - Sunset Blvd - M - To kill a mockingbird

De rest van de week is voorbehouden voor de diverse stapels boeken die hier al tijden rondslingeren en aan een veel gezapiger tempo zullen verslonden worden: Burgess, Stephenson, Murakami, Coupland, Hornby en vele anderen. Dat brengt mij trouwens tot de vraag of er iemand een goed programma kent (online/offline) om mijn boeken te beheren. In tegenstelling tot mijn cd-collectie vind ik het van boeken net iets charmanter om ze her en der te laten rondslingeren en ik wil niet weer op het punt staan voor een tweede maal Catch 22 te bestellen of bij thuiskomst vast te stellen dat kameraad Leo reeds present is in de boekenkast.

Vanaf morgen brei ik stilaan ook een einde aan het muzikaal jaar 2006. Gerespecteerde lijstjes en meningen vindt u in de tussentijd onder andere op:
Pitchfork - Stylus - Metacritic - Kindamuzik - Goddeau - Fuckhedz - Smintjes - Instant stuff

En fuck myspace, 2006 was keihard het jaar van Youtube. De grote vraag is hoelang het boeltje nog zal draaien, aangezien zelfs mainstream media nu al durven linken naar tal van filmpjes die daar gehost zijn, en auteursrechtenorganisaties, platenmaatschappijen en televisiezenders maar al te graag een financiële vinger in de pap zouden willen te brokken hebben.

Bij Spinner hebben ze de moeite gedaan een top 50 samen te stellen van de markantste Youtube-filmpjes van het afgelopen jaar. Ideaal dus als u nog wat lege uurtjes en bandbreedte te vullen hebt in 2006.

En tenslotte, omdat nostalgie een mooi ding is, omdat we anders op zoek moesten naar een andere titel voor deze post en omdat u er niet mee inzit dat dit al maanden rondgaat op het internet: Bring back the A-team!
Part 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Labels: , ,

donderdag, oktober 19, 2006

It nice

Vandaag in de krant:
Spelfout op bankbiljetten Kazachstan

ALMATY - Op de nieuwe bankbiljetten van Kazachstan staat een spelfout. Het woord bank is verkeerd geschreven.

Sacha Baron Cohen zal er vast wel om kunnen lachen, net zoals wij dat binnenkort ook kunnen met Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Jagshemash!

More Borat fun:
Borat site
Borat filmpjes
Borat quotes

On a sidenote: de dagen korten en de werkdagen lengen. Dit weekend zal ik een zoveelste poging ondernemen een tsunami van mini-non-events van de voorbije weken in een of meerdere posts te gieten. Fijn, nietwaar?

Labels: