maandag, december 29, 2008

Best of 2008 - Videos


1. Justice - Stress
De plaat, de clip, de controverse,... de spanning is alleszins reëel.

2. Fleet Foxes - White winter hymnal
De vier jaargetijden anno 2008, even eenvoudig als betoverend.

3. Coldplay - Violent hill (politicians version)
Wereldleiders opgevoerd als dansende marionetten, hoe diep is dat niet?

4. Vampire Weekend - A-punk
Perfect voorbeeld van hoe een videoclip de energie en jeugdigheid van de song dient te capturen.

5. Weezer- Pork and beans
Peanutbutterjellytime nog aan toe, welcome to the internetz!

6. British Sea Power - No lucifer
James Ensor zou deze clip vast enig gevonden hebben.

7. Lightspeed Champion - Tell me what it's worth
Kroniek van een liefdesleven gesponsord door...

8. Portishead - We carry on
Hier durven we al eens bang en nerveus van worden.

9. MGMT - Time to pretend
Dat heet dan retro zijn, zonder twijfel de foutste blingloze clip van het jaar.

10. Polyphonic Spree - We crawl
Paint me a flower on the cheek and call me Moonray, de positieve karma straalt je zo tegemoet dat er niet aan te ontsnappen is.

Labels: , , ,

zaterdag, oktober 25, 2008

HA - 24/10/08

Amanda Palmer


Jason Webley


MySpace: Amanda Palmer | Jason Webley

Labels: ,

zondag, mei 25, 2008

Coco

Anderhalve week geleden repten we ons door een wolkbreuk heen naar onze genummerde plaatsen in het Koninklijk Circus, voor CocoRosie. Datzelfde CocoRosie waarvan we "La maison de mon rêve" best aangenaam vonden klinken, maar niet in die mate de groep verder van heel dichtbij te volgen.

Voorzover ik ze hier en daar via de media volgde, bleken ze daarenboven een wisselvallige reputatie te hebben wanneer het op live-optredens aankomt, dus het was een beetje met een bang hart dat we plaatsnamen in het Circus. Na een aarzelend begin kwam alles echter goed op gang en ondanks de toevoeging van het Mons Orchestra was het toch de beatboxer van dienst die voor de toegevoegde waarde.

Het beste voorbeeld daarvan was wel de cover van "Turn me on", oorspronkelijk van Kevin Lyttle, dat op smachtende en kreunende wijze gebracht werd om halfweg los te barsten in een waar feestje. Voortaan leggen we de zusjes Casady een paar schuiven hoger.MySpace

Labels: , ,

zondag, april 27, 2008

Close your eyes to the world that you see

Sommige bands zijn met geen stokken ons land in te jagen, anderen lopen dan weer de ene na de andere binnenlandse club plat. De heren van Black Rebel Motorcycle Club zijn goed op weg zich bij het laatstgenoemde lijstje artiesten aan te sluiten.

Na een uitverkochte Orangerie afgelopen november staan ze zaterdag 14 juni opnieuw op Brussels grondgebied van jetje en kroketje te geven.Dat het niet altijd even luid of ruig moet, kan u onder andere hier in fijne geluidskwaliteit vaststellen.

Labels: , ,

vrijdag, april 11, 2008

Alaska in Winter in Brussel

In alle eerlijkheid plaatsten we "Dance party in the Balkans" van Alaska in Winter niet in ons eindejaarslijstje van 2007 wegens net aangekocht. Ondertussen is het album echter een vaste aanwezige geworden in ons gamma aan onthaastplaten. En ja, daar durven wij al eens nood aan hebben, dezer dagen zelfs meer dan anders.

Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat we komende maandag niet de tijd zullen vinden aanwezig te zijn op hun concert in de Botanique. Voor de prijs (€7 met onze Botacarte) en de sfeer (optreden in de Rotonde) zouden we het alleszins niet laten.

Labels: ,

Stop the presses!

Guns 'n' Roses finish Chinese Democracy album
Guns N Roses have reportedly finished work on 'Chinese Democracy', the album that Axl Rose has been working on for the past 14 years.

Therockradio.com reports that Geffen Records, the band's record label, have confirmed they have received a finished copy of the album, and are currently haggling over money and rights issues with Rose.

The album is reported to have cost in excess of $13million (£6.5million) to produce.
Het was bang afwachten wat er het eerst zou zijn: het album of de democratie. Het ziet er echter naar uit dat Spandexman het zal halen. Zo zie je maar wat je met een hoop doorzettingsvermogen geld kan bereiken.

Nostalgici kunnen hun hartje ondertussen ophalen aan onder andere deze clips uit langvervlogen tijden:
Don't cry - Don''t cry (alt) - Estranged - Garden of Eden - It's so easy - Live and let die - Paradise city - Patience - Sweet child o' mine - Welcome to the jungle - You could be mine

En ook al mogen we de song tot het einde der tijden blijven verfoeien, Slash die staat te soleren op de prairie en op de piano, daar is die kleine jongen in ons nog steeds van onder de indruk

Labels: ,

zondag, april 06, 2008

Zoot music

Jonge onbekende broekjes waren het, Goose, toen ze in 2003 het voorprogramma verzorgden van Zoot Woman. Maar terwijl de voorbije jaren de Westvlamingen rock- en dansminnende massa's wisten te veroveren, werd het stil rond het project van Stuart Price. Niet geheel onbegrijpelijk gezien hij in de tussentijd ook actief was als remixer (Thin White Duke) en als producer (zie o.a. Madonna, The Killers)

Maar nu 5 jaar later is er weer teken van leven. De nieuwe plaat die binnenkort te verschijnen staat, heet "Things are what they used to be". De allereerste single "We won't break" valt te downloaden via hun record label, hun tweede single vind je terug op hun MySpace.

Wie wat tijd en geld beschikbaar heeft, kan ze komende donderdag 10 april live aan het werk zien in de Botanique. Met wat geluk krijg je er hun covers van "The model" en "Helter Skelter" gratis bij.Ouder spul:
Automatic
Grey day
Living in a magazine

MySpace: Goose | Zoot Woman

Labels: ,

vrijdag, april 04, 2008

It still moves

Het is niet omdat we minder bloggen dat we niet meer leven (of geleefd worden, zo u wil). Privé en werk, binnenland en buitenland, het durft nogal wat tijd op te slorpen. Niettemin mag deze post beschouwd worden als een intentieverklaring terug wat leven in de brouwerij te brengen. Wat YouTuberij kan niet ontbreken, maar er mag waar mogelijk ook weer wat duiding zijn.

Dat er een grote kans bestaat dat we een warme zomer tegemoet gaan, was geen nieuws voor ons. In juni laat My Morning Jacket immers hun vierde vijfde studio-album "Evil urges" los op de prairie der mensheid.

Afgaand op wat ze live reeds brengen, zou de plaat een terugkeer inluiden naar hun iets oudere werk. Als dat opnieuw joekels van rockers oplevert zoals onderstaand nummer dan kunnen we daar niet geheel rouwig om zijn.


MMJ @ MySpace

Labels: , ,

maandag, maart 24, 2008

Het Collectief Geheugen (53)

Dog Eat Dog - Who's the king

Labels: , ,

donderdag, maart 20, 2008

Return of the N*E*R*D

No one ever really dies, en zo komt het dat we na 4 jaar opnieuw vers werk van N*E*R*D mogen verwachten. Hun derde album "Seeing sounds" staat gepland voor juni en dat zou wel eens de ideale timing kunnen zijn om aansluitend daarop het Europese zomerfestivalcircuit in te duiken. Eerste single "Everyone nose" is reeds een feit en naar kwade tongen beweren zou er gepikt zijn van een reggaetonnummer. Hoe het ook zij, bounce with this!

Labels: ,

dinsdag, maart 18, 2008

Het Collectief Geheugen (52)

Hole - Doll parts

Labels: , ,

zondag, maart 09, 2008

Het Collectief Geheugen (51)

Nirvana - Territorial pissings

Labels: , ,

About this video


we are happy to present the full film 'heima' on YouTube. to get a free download of an unreleased clip from 'heima', go to http://www.sigurros.com

'heima' is sigur rós's first ever film, filmed over two weeks during the summer of 2006 when the band undertook a series of free, unannounced concerts in iceland. they hauled 40-plus people round 15 locations to the furthest flung corners of their homeland for their debut venture into live film, to create something, well, inspirational.

on their way they went to ghost towns, outsider art shrines, national parks, small community halls and the absolute middle-of-nowhere-ness of the highland wilderness, as well as playing the largest gig of their career (and in icelandic history) at their homecoming reykjavik show.

Alstublieft!

Labels: , ,

dinsdag, maart 04, 2008

Het Collectief Geheugen (50)

Goldie - Inner city life

Labels: , ,

Plan your escape

Steeds minder avonden vind ik de weg naar huis en naar de computer, dus wat dat betreft hou ik er misschien wel een verdoken ontsnappingsplan op na. Maar af en toe vind ik toch nog enkele minuten om snel een paar woorden bij elkaar te toetsen.

Zo is de laatste van Girls in Hawaii (zie blogtitel) vaste kost geworden op onzer muziekspelers en ook hun optreden 2 weken terug in den Trix beloofde veel goeds voor hun Vlaamse veroveringstocht. Niets te zoeken of te prullen bij de voorstelling van de nieuwe nummers, de groep speelde heel natuurlijk en met veel overtuiging. In combinatie met de knap gearrangeerde nummers van hun debuut geeft dat genoeg presence om deze festivalzomer opnieuw heel wat zieltjes te winnen.

In de aanbieding: Fields of Gold (live @ Radio Campus Orléans)

En als toetje een live-versie van "Joking about my life", een nummer waarvan ik hoop dat het ooit in volle glorie op plaat zal terechtkomen

Labels: , ,

dinsdag, februari 26, 2008

Hoo ha

"Diamond Hoo Ha", zo zou de volgende en ondertussen zesde Supergrass gaan heten. Met minder dan 27 dagen op de scheurkalender is de eerste single en videoclip een feit en naar goede gewoonte doet dat smaken naar meer.Spijtig genoeg met minder succes terug grijpend naar hun oudere stijl: Goldfrapp. Niet dat ik zo wild was van hun elektro-uitstapjes, maar het klonk toch allemaal wat minder flets dan hun nieuwe "Seventh tree". De Luisterpaal kennende heeft u nog enkele dagen om mij tegen te spreken.

Labels: ,

zondag, februari 24, 2008

Het Collectief Geheugen (49)

The Rentals - Friends of P

Labels: , ,

zondag, februari 17, 2008

Het Collectief Geheugen (48)

Cracker - Low

Labels: , ,

zondag, februari 10, 2008

Het Collectief Geheugen (47)

Foo Fighters - Everlong

Labels: , ,

zaterdag, februari 02, 2008

Het Collectief Geheugen (46)

China Drum - Wuthering heights

Labels: , ,

zaterdag, januari 26, 2008

Het Collectief Geheugen (45)

Claw Boys Claw - Rosie

Labels: , ,

zaterdag, januari 19, 2008

Het Collectief Geheugen (44)

PJ Harvey - Sheela na gig

Labels: , ,

zaterdag, januari 12, 2008

Het Collectief Geheugen (43)

Björk - Play dead

Labels: , ,

When God left the ground to circle the world

Kick-off voor het nieuwe concertjaar, Iron and Wine aanstaande vrijdag in de Ancienne Belgique. Volgens de indicatie op de website zou het concert ook gestreamd worden. Bijgevolg zijn er geen excuses voorhanden om deze uitzonderlijke baard en prachtige muziek aan u voorbij te laten gaan.


Streams:
Iron and Wine in concert @ Washington
Iron and Wine in-studio performance

Staan voorts ook reeds aangeduid op mijn concertagenda:
15/02 - Girls in Hawaii @ Trix
21/05 - Einstürzende Neubauten @ AB

Zijn er soms mensen die een uitgesproken mening hebben over het recentste Stars-album? Beduidend weinig press van opgevangen en ik ben er nog niet volledig uit of ik zou gaan.

Myspaces: Iron and Wine | Girls in Hawaii | Einstürzende Neubauten | Stars

Labels: , , ,

zondag, januari 06, 2008

25 flavors of indie

We zijn nog geen week ver in 2008 en naar goede gewoonte komen uit alle hoeken en spelonken clips en nummers van 2007 naar boven gekropen die we over het hoofd gezien hadden of uit het oog verloren waren tijdens het opstellen van de jaarlijkse lijstjes. Voor eenieders genot ende plezier:

The Apples in Stereo - Energy
Barzin - Leaving time
Cloud Cult - Chemicals collide
Dntel - Rock my boat
Electrelane - To the east
Figurine - Impossible
Gravenhurst - Hollow men
Hanne Hukkelberg - A cheater's armoury
Idlewild - No emotion
Jens Lekman - Sipping on sweet nectar
Kevin Drew - Backed out on the...
Land of Talk - Speak to me bones
Menomena - Wet and rusting
The New Pornographers - Challengers
Of Montreal - Heimdalsgate like a Promethean curse
A Place to Bury Strangers - I know I'll see you
Quasi - Peace and love
The Rosebuds - Box car
Stars - Take me to the riot
Tilly and the Wall - Rainbows in the dark
UNKLE - Burn my shadow
Vampire Weekend - Mansard roof
Willy Mason - Save myself
Xiu Xiu - I do what I want when I want
Yeah Yeah Yeahs - Down boy

Myspaces: The Apples in Stereo | Barzin | Cloud Cult | Dntel | Electrelane | Figurine | Gravenhurst | Hanne Hukkelberg | Idlewild | Jens Lekman | Kevin Drew | Land of Talk | Menomena | The New Pornographers | Of Montreal | A Place to Bury Strangers | Quasi | The Rosebuds | Stars | Tilly and the Wall | UNKLE | Vampire Weekend | Willy Mason | Xiu Xiu | The Yeah Yeah Yeahs

Labels: , ,

zaterdag, januari 05, 2008

Het Collectief Geheugen (42)

Stone Temple Pilots - Plush

Labels: , ,

zondag, december 30, 2007

Het Collectief Geheugen (41)

Esthero - Heaven sent

Labels: , ,

vrijdag, december 28, 2007

Best of 2007 - Videos


Een lijstje videoclips samenstellen blijkt niet zo evident te zijn als je het zonder televisie en bijhorende MTV/TMF/JIM-kanalen moet stellen. En toch:

1. Liars - Plaster casts of everything
De bad trip versie van Lost Highway. Zelfs Lynch zou hiervan onder de indruk moeten zijn.

2. Björk - Earth intruders
Na al die jaren lijkt Björk nog steeds niet aan het einde van haar creativiteit te zitten. Prachtig vinden we dat.

3. Spoon - Don't you evah
Japan! Tokyo! Gadgets!

4. Grinderman - No pussy blues
Vrijende koppels en copulerende dieren. Het is niet enkel aan z'n snor te zien dat Nick Cave weer ongelooflijk heet staat.

5. Justice - D.A.N.C.E.
Simpel concept, coole uitwerking. Meer valt daar niet over te zeggen.

6. Modest Mouse - Little motel
Niet alles is wat het lijkt. Vooral niet in artistieke clips op rustige nummers.

7. Battles - Atlas
Talent in de etalage of hun vaste repetitiekot? Het ziet er alleszins even out of space uit als het klinkt.

8. Feist - 1 2 3 4
Choreografieën zijn zo 1990s, maar stop Feist in een glimmend strak pakje en we zijn onmiddellijk verkocht.

9. Kanye West - Can't tell me nothing
Een beetje zelfspot is Kanye West niet vreemd en bijgevolg liet hij Will Oldham en Zack Galifianakis aanrukken om gestalte te geven aan 2 losgeslagen hillbilly pimps. Indie cred +1.

10. Dan Deacon - Crystal cat
Veel fouter en geschifter maken ze ze niet meer dezer dagen. Bij deze ook een waarschuwende noot voor de epilepsievelingen, er komt nogal wat gekheid voorbijgeflitst.

Labels: , , ,

dinsdag, december 25, 2007

Het Collectief Geheugen (40)

Beth Orton - Central reservation

Labels: , ,

maandag, december 17, 2007

Het Collectief Geheugen (39)

Supergrass - Mary

Labels: , ,

zaterdag, december 08, 2007

Het Collectief Geheugen (38)

Death in Vegas - Dirge

Labels: , ,

zondag, december 02, 2007

Het Collectief Geheugen (37)

Saint Etienne - How we used to live

Labels: , ,

maandag, november 26, 2007

This town was built on miles of hope

Exact een jaar geleden stond Texas Is the Reason voor een laatste keer op een podium. Ook al hadden ze er jaren eerder reeds de brui aan gegeven, het 10-jarig bestaan van "Do You Know Who You are?" leek de ideale gelegenheid om het hoofdstuk een laatste maal te heropenen en enigzins in schoonheid af te sluiten.

Het enige full album dat ze achterlieten klinkt na al die tijd nog steeds als een frisse mix van indie en emocore. Hoewel hun naam en invloed voortleeft, moeten we het spijtig genoeg met een magere dosis aan archiefmateriaal stellen.

Nevertheless, be prepared to get emo-d:


MySpace: Texas Is the Reason

Labels: ,

zaterdag, november 24, 2007

Het Collectief Geheugen (36)

Schneide TM - The Light 3000

Labels: , ,

zondag, november 18, 2007

Het Collectief Geheugen (35)

Phoenix - Too young

Labels: , ,

zaterdag, november 03, 2007

Het Collectief Geheugen (34)

John Frusciante - Going inside

Labels: , ,

zaterdag, oktober 27, 2007

Het Collectief Geheugen (33)

Ballboy - I hate Scotland

Labels: , ,

zaterdag, oktober 20, 2007

Het Collectief Geheugen (32)

Monaco - What do you want from me

Labels: , ,

dinsdag, oktober 16, 2007

Who's the Boss?

Bruce Springsteen was een van de ronkende namen uit de "klinkt als"-bak bij het verschijnen van Neon Bible, en het was dan ook een kwestie van tijd vooraleer er iets speciaals stond te gebeuren. Ongelooflijk hoe snel het soms kan gaan voor een groep.(via YANP via Trendwhore)

Labels:

maandag, oktober 15, 2007

Phase three

Met hun reputatie kan je ze moeilijk als vast onderdeel van het meubilair beschouwen, maar we kijken niet meer op van de zoveelste nieuwe Neubauten. Een beetje spijtig misschien nu blijkt dat Blixa hint dat volgend jaar mogelijk het laatste zou kunnen zijn. Maar vooraleer het zover is, hebben we in de tussentijd nieuw werk.

Alles wieder offen zou wel eens de meest conformistische en toegankelijke plaat kunnen zijn van onze oostavantgardisten in hun 27-jarige bestaan. Geen paniek echter want met 53 minuten krijgen de 10 songs voldoende tijd om de lakens uit de kast te halen en door je hoofd rond te spoken. Naast de immer praktische Luisterpaal voor al uw streaming voorbeluisterplezier, kan je hier "Weil Weil Weil" in mp3-formaat meepikken.

Meer over hoe de plaat tot stand kwam en Blixa's interessante kijk op de muziekindustrie vind je alhier.

En in onze ijver deze post van wat extra spice te voorzien, stootten we op Youtube nog op de genoemnde Neubauten live in Brussel*. Geen idee wie voor de drugs zorgde en wie voor de cameraman, maar over de kwaliteit van het geluid valt minder te klagen:1 - Intro + Ich gehe jetzt
2 - Good morning everybody + Selbstportrait mit Kater
3 - Dead friends
4 - Redukt
5 - Perpetuum mobile
6 - Youme & meyou
7 - Die Nacht
8 - Die Befindlichkeit des Landes
9 - Haus der Lüge
10 - Armenia
11 - Ein seltener Vogel
12 - Paradiesseites
13 - Grundstück
14 - November / Sie laechelt
15 - Sabrina
16 - Ende Neu

* Live in Brussel, april 2004 - niet te verwarren met hun passage in de AB een jaar later naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan

Labels: , ,

vrijdag, oktober 12, 2007

Het Collectief Geheugen (31)

The Herbaliser - Road of many signs

Labels: , ,

dinsdag, oktober 09, 2007

The Police live

Als er iets is wat The Police Live! me ooit heeft bijgebracht, dan is het dat wel dat ik er geen 100 Euro aan zou spenderen. The Police heeft de pop, de tunes en een kantje dat de geoefende Q/Donna-luisteraar zou omschrijven als punk. Bij een reünie is dat onherroepelijk vragen om busladingen fortysomethings die de god der tantrische seks in levende lijve bezig willen zien en zonodig hun jeugd dienen te herbeleven. Geloof me vrij, u wil het niet meemaken en ik al zeker niet.

Dat neemt niet weg dat we deze ochtend in de wagen rustig mee zaten te dedodododedadada'en. Uit moreel schuldbesef voel ik me dan ook verplicht u bij deze op te zadelen met een willekeurig aantal nummers die ik wel te pruimen vind van de heren The Police. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik absoluut geen idee had hoe ongelooflijk fout de volgende clips waren vooraleer ik ze opzocht.

Wrapped around your finger
King of pain
Synchronicity II
Don't stand so close to me
Spirits in the material world
Message in a bottle
Can't stand losing you
Invisible sun

Mensen die de moed gevonden hebben met zichzelf in het reine te komen, mogen hun lievelingsnummers best toevertrouwen aan de comments... maar laten we afspreken dat we het lijstje niet te lang gaan maken, Axl Peleman!

Labels: , ,

zaterdag, oktober 06, 2007

Het Collectief Geheugen (30)

Leftfield - Swords

Labels: , ,

zondag, september 30, 2007

Het Collectief Geheugen (29)

Life of Agony - Weeds

Labels: , ,

zondag, september 23, 2007

Het Collectief Geheugen (28)

Mano Negra - Out of time man

Labels: , ,

zaterdag, september 22, 2007

Birthday Party

Op de valreep toveren we hier nog een verjaardagstaart uit onze hoed voor niemand minder dan Nick Cave en zijn 50 jonge jaren, met 11 albums een van de best vertegenwoordigde en meest geapprecieerde artiesten in onze platenkast.Mag ik u presenteren, Nick Cave door de jaren heen:
1981 - Nick the Stripper
1982 - Dead Joe
1984 - From her to eternity
1985 - Wanted man
1986 - The singer
1986 - The carny
1988 - The mercy seat
1990 - The weeping song
1992 - I had a dream, Joe
1994 - Loverman
1996 - Stagger Lee
1997 - (Are you) The one I've been waiting for
2001 - Fifteen feet of pure white snow
2003 - Bring it on
2003 - To be by your side
2004 - Get ready for love
2007 - No pussy blues

Labels: ,

Dit is Belgisch

Labels:

zaterdag, september 15, 2007

Het Collectief Geheugen (27)

New Fast Automatic Daffodils - Stockholm

Labels: , ,

dinsdag, september 11, 2007

En plots ging het snel

Met de zomer in het land ging het een hele tijd à l'aise met de updates, maar onze favoriete take-away Fransozen zijn terug in actie geschoten:

30/08 #61 - Liars
03/09 #62 - Menomena
09/09 #63 - Gravenhurst
11/09 #64 - Beirut

Bon appétit!

Labels: ,

maandag, september 10, 2007

Het Collectief Geheugen (26)

Hefner - I took her love for granted

Labels: , ,

maandag, september 03, 2007

Het Collectief Geheugen (25)

Wheat - Don't I hold you

Labels: , ,

vrijdag, augustus 31, 2007

Pukkelpop additionals

Voor we er voor een weekendje Ardennen tussenuit knijpen, breien we hier nog een kort audiovisueel staartje aan het Pukkelpop-luik. Vijf fragmenten van artiesten die me tevoren weinig of niet bekend waren en me toch meer dan verrast en/of gecharmeerd hebben met hun optreden.

1. Seasick Steve


2. Fujiya & Miyagi


3. Hellogoodbye


4. Rodrigo y Gabriela


5. Matt & Kim

Labels: ,

zondag, augustus 26, 2007

Het Collectief Geheugen (24)

Midfield General - Midfielding

Labels: , ,

maandag, augustus 20, 2007

Het Collectief Geheugen (23)

Lambchop - Up with people

Labels: , ,

woensdag, augustus 15, 2007

De nieuwe Will Oldham

Labels: ,

zondag, augustus 12, 2007

Het Collectief Geheugen (22)

R.E.M. - Bang and blame

Labels: , ,

maandag, augustus 06, 2007

Het Collectief Geheugen (21)

Babybird - Out of sight

Labels: , ,

zondag, augustus 05, 2007

Things on the West coast

Al een maand lang zit "Our love to admire", het derde en zeer bevredigende album van Interpol vastgeroest in mijn wagen.
(Pioneer to the falls! No I in threesome! The Scale! The Heinrich maneuver! Pace is the trick!)

Het is dan ook - zij het in mijn persoonlijk geval onder enig voorbehoud - uitkijken naar hun concert in Vorst op 23 november. Wie in afwachting all things Interpol wil verslinden, de welgeklede heren hebben een sessie gespeeld voor AOL in de States.

Setlist:
The Heinrich Maneuver
Mammoth
Evil
Obstacle 1

Moest iemand in de tussentijd ook de sessies van Bright Eyes, Wilco en/of Pearl Jam werkende krijgen, please let me know.

Labels: ,

maandag, juli 30, 2007

Het Collectief Geheugen (20)

Finley Quaye - Sun is shining

Labels: , ,

dinsdag, juli 24, 2007

Wistjedatjes

... ik me niet meer kan herinneren hoe "Up in Flames" klinkt van Manitoba?
... diezelfde groep destijds van naam moest veranderen wegens een zekere Handsome Dick Manitoba?
... de groep sindsdien verder gaat onder de naam Caribou?
... Caribou met "The milk of human kindness" het toendertijd opnieuw niet slecht deed in de muziekpers?
... ik me ook daar verder weinig meer over weet te herinneren?
... er in het verleden wel meer goeie platen zijn uitgekomen waarvan de exacte details me ontgaan zijn?
... al het vorige enkel opbouw en opvulling was tot aan het filmpje?
... dit nummer evenwel te catchy en te zomers is om enkel voor mijzelf te houden?

Labels:

Het Collectief Geheugen (19)

Radiohead - High & dry

Labels: , ,

zondag, juli 15, 2007

Het Collectief Geheugen (18)

Manic Street Preachers - Motorcycle emptiness

Labels: , ,

dinsdag, juli 10, 2007

Het Collectief Geheugen (17)

High Llamas - Bach ze

Labels: , ,

maandag, juli 02, 2007

Het Collectief Geheugen (16)

De La Soul - A rollerskating jam named "Saturday"

Labels: , ,

zaterdag, juni 23, 2007

Het Collectief Geheugen (15)

Counting Crows - Angels of the silences

Labels: , ,

zaterdag, juni 16, 2007

Het Collectief Geheugen (14)

The Frank and Walters - This is not a song

Labels: , ,

zaterdag, juni 09, 2007

Het Collectief Geheugen (13)

Catatonia - Road rage

Labels: , ,

zaterdag, mei 12, 2007

Het Collectief Geheugen (12)

Sugarcubes - Hit

Labels: , ,

zaterdag, mei 05, 2007

Het Collectief Geheugen (11)

Ash - Goldfinger

Labels: , ,

woensdag, mei 02, 2007

Namedropping (1)

Annuals
Neem een folkpopskelet, injecteer het met het non-conformistische geluid van Arcade Fire, de pop sense van The Flaming Lips, een gevoel voor harmonie en symphonie zoals Sufjan Stevens en je komt in de buurt van wat de jonge Annuals, opgebouwd rond fromtman Adam Baker, zoal neerpoten. Hier en daar zelfs een lichte hint Bright Eyes, maar dan zonder te aanstellerig te klinken.

Apostle of Hustle
Een van de zijprojecten van Broken Social Scene die zichzelf omschrijven als Ry Cooder meets Yo La Tengo meets Roy Orbison. En wie ben ik om ze tegen te spreken?

Asobi Seksu
Laat je niet misleiden door de Oriëntaalse groepsnaam, Asobi Seksu is een New Yorkse band die het nobel plan heeft opgevat het comateuze shoegazing genre opnieuw wat kleur en leven in te blazen, en met verve. Minder dream dan Blonde Redhead en meer pop dan My Bloody Valentine, geen al te slechte combinatie als u het ons vraagt.

Beirut
Album "Gulag Orkestar" mocht op heel wat bijval rekenen in 2006 wegens een geslaagde kruisbestuiving van folkrock, mariachi, klezmer en Balkaninvloeden. De band werkt momenteel in de studio aan een opvolger. Wie hier wel pap van lust, kan ik ten allen tijde Devotchka aanraden.

Briertone
Dat er een 16 Horsepower-cover op hun MySpace-pagina staat, is allesbehalve een verrassing. Zelfs zonder extra tip is het wel duidelijk waar Briertone de mosterd gaan halen is. Banjo's en bijbelse teksten, meer hoeft dat soms niet te zijn.

Catfish Haven
Catfish Haven is een bende Amerikaanse soulrockers die klinken als CCR meets Motown, of Drive-By Truckers meets The Magic Numbers zo u wil.

Cloud Cult
Craig Minowa, eco-warrior, runt zijn eigen platenlabel Earthology Records vanop zijn bioboerderij. Verwacht echter geen belegen hippiegebleir van zijn kant. De ene keer serveert hij twisted folkrock, genre Okkervil River, de andere keer popsongs die doen denken aan Snow Patrol, en zo zijn er nog wel een paar vaatjes waar Craig en de zijnen succesvol uit weten te tappen.

Datarock
Het Noorse Datarock bewijst dat discopunk niet synoniem hoeft te staan voor hyperkinetische danspasjes of cowbells. Daarnaast beschikken ze ook over een gezonde portie 80's nostalgie, zie ook de vette knipoog naar Revenge of the Nerds in onderstaande clip.

De Novo Dahl
Hoewel afkomstig van Nashville, Tennessee, klinkt De Novo Dahl op en top Brits. Hun tragere nummers hangen ergens tussen Bowie en Suede, maar het zijn vooral de up-tempo nummers waarmee ze weten te charmeren. Perfect voer voor fans van de jeugdige Supergrass-sound: fris, springerig en opgewekt.

Dirty on Purpose
Ik herhaal even wat ik in 2005 al eens zei: lekkere noise/dreampop die fans van onder andere Yo La Tengo en The Jesus & Mary Chain zou moeten bekoren.

Deel 2 vanaf volgende week hier online

Labels: , ,

zondag, april 29, 2007

It's a sin

Slip me into pink latex hotpants and call me Bumboy , maar vermoedelijk ga ik in augustus naar de Pet Shop Boys kijken op de Lokerse Feesten.

Vergeet de kitscherigheid van een "Go West", en merk hoeveel degelijke klassiekers de PSB over de jaren heen verzameld hebben:
Rent, Being boring, Hello spaceboy, West end girls, It's a sin, Suburbia, Always on my mind, Heart, Domino dancing, Left to my own devices, What have I done to deserve this, Where the streets have no name, en ga zo maar verder

[Even teruglinkend naar de O Sole Wio post, iemand enig idee of "Rent" in de versie van De Portables ergens te vinden is?]

Zita Swoon is ook bevestigd, maar nog niet terug te vinden in de programmatie, maar reken me die avond ook maar onder de aanwezigen.

Labels: , ,

Het Collectief Geheugen (10)

Porno For Pyros - Pets

Labels: , ,

zondag, april 22, 2007

Het Collectief Geheugen (9)

Brad - The day brings

Labels: , ,

maandag, april 16, 2007

Music @ Monday

Zomer in Montmartre met The Shins: The Shins @ Concerts à emporter
Tracklist: Gone for good // Turn on me // Turn a square // The past and pending // Australia

Man, wat ben ik plots zo jaloers. Het wordt dringend tijd dat ik mijn zomers balkon openstel voor de internationale indierockscene.

* * *

Luisterpaal pimping: CocoRosie! 65daysofstatic! Bright Eyes! The Go Find! Blonde Redhead! Nine Inch Nails!

* * *

Na Sonic Youth (Daydream nation), Lou Reed (Berlin) en Slint (Spiderland), krijgen we nu ook in eigen land te maken met het fenomeen van de classic album tours. Niemnad minder dan de vetkuif van Alex Callier trekt het land rond met een herdenkingsmis van debuutplaat "A new stereophonic sound spectacular" uit - wat gaat de tijd snel - 1997. Er was nog geen -phonic, geen Geike en Sint-Niklaas was onbedoeld het centrum van de Vlaamse triphop. De jaren '90 waren een gekke tijd.

Groepen die ik graag in originele bezetting op de baan zou zien gaan met een van hun meesterwerkjes, ik som maar snel wat op:
  • At The Drive-In - Relationship of command

  • Blur - Parklife

  • Godspeed You Black Emperor - F#A# oo

  • Interpol - Turn on the bright lights

  • Metallica - Kill 'em all

  • Modest Mouse - The moon and Antarctica

  • The Smashing Pumpkins - Mellon collie & the infinite sadness

Dat de Schuur daar eens werk van maakt en ik dien persoonlijk zijn zaligheidsverklaring in bij het Vaticaan.

* * *

En tot slot, maak kennis met The Airfields:
We'd like to tell you that we write our songs in an abandoned airplane hangar, just to account for all the echoing, but that would be very untrue and a little fanciful.

Labels: ,

zondag, april 15, 2007

Het Collectief Geheugen (8)

Fastball - The way

Labels: , ,

maandag, april 09, 2007

Het Collectief Geheugen (7)

Lush - Ladykillers

Labels: , ,

donderdag, april 05, 2007

Load up on guns...

1. The man who sold the world
2. Territorial pissings
3. Plateau
4. Where did you sleep last night
5. Heart-shaped box
6. You know you're right
7. Breed
8. Scentless apprentice
9. Tourette's
10. Lithium
11. Polly
12. Aneurysm
13. Frances Farmer will have her revenge on Seattle

Have a blast!
(gun intended)

Labels: ,

zondag, april 01, 2007

Het Collectief Geheugen (6)

Buffalo Tom - Taillights fade

Labels: , ,

donderdag, maart 29, 2007

Pick a letter

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Altijd prijs!

Labels: ,

zaterdag, maart 24, 2007

Yesterday I saw the fire

Labels: ,

Het Collectief Geheugen (5)

Rocket From The Crypt - On a rope

Labels: , ,

zondag, maart 18, 2007

Het Collectief Geheugen (4)

Jimi Tenor - Take me baby

Labels: , ,

dinsdag, maart 13, 2007

Het Collectief Geheugen (3)

Senser - Age of panic

Labels: , ,

maandag, maart 05, 2007

Het Collectief Geheugen (2)

The Breeders - Cannonball

Labels: , ,

zaterdag, maart 03, 2007

Het Collectief Geheugen (1)

Nada Surf - Popular

Labels: , ,

dinsdag, februari 06, 2007

TAFKATAFKAP

Super Bowl is zowat de hoogmis van het Amerikaanse sportseizoen, maar zonder een occasionele tepelpiercing zou het evenement hier en elders ter wereld nooit het nieuws halen. Blote tepels kunnen niet, een megagroot podium in de vorm van een fallussymbool dan weer wel. Dat laatste hoeft niet te verwonderen als je zijne purperen muziekheid Prince weet te strikken voor wat half-time verpozing.

Net als op elke klassieke fuif geldt dat die laatste minuut "Purple rain" er echt wel teveel aan is, maar voor de rest valt er niet te klagen. Spijtig dat "Proud Mary", "All along the watchtower" en "The best of you" er op tijd moeten doorgejaagd worden voor de commercials, maar zijn liefde voor en virtuositeit met de gitaar valt duidelijk te erkennen. Ik vind het dan ook een beetje spijtig dat ik voornamelijk met zijn 80's elektroperiode bekend ben.Heeft er trouwens iemand een benul van hoe je zo'n podium daar zo snel neerpoot en terug weghaalt? Ik ken festivals en optredens waar de soundcheck zelfs al langer duurt dan de rustpauze van een football game.

Labels: ,

maandag, februari 05, 2007

Talking 'bout my generation

De eerste ben ik al zeker niet (zie onder andere hier, inclusief lyrics), maar ik wou nu ook weer niet per se de laatste zijn: "Kvraagetaan" van de Fixkes, zelfverklaarde dialectpoppers van Stabroek. Haal uzelf een portie aangename nostalgie in huis!

Labels: ,