woensdag, december 27, 2006

I love it when a plan comes together

Zeeƫn van tijd, zo lijkt het. De occasionele login op de bedrijfsmail buiten beschouwing gelaten, heb ik zomaar eventjes 10 aaneensluitende dagen voor mezelf. De helft is daarvan reeds opgesoupeerd (no pun intended) en wie mijn IMDB-tellertje hier rechts in de gaten houdt, kan wel nagaan dat ik de voorbije dagen de ene na de andere filmklassieker er doorgejaagd heb. Werden de voorbije dagen op mijn netvlies geprojecteerd:
Notorious - Rear window - Ladri di biciclette - Paths of glory - The Maltese Falcon - Metropolis - Stalag 17 - All about Eve - Sunset Blvd - M - To kill a mockingbird

De rest van de week is voorbehouden voor de diverse stapels boeken die hier al tijden rondslingeren en aan een veel gezapiger tempo zullen verslonden worden: Burgess, Stephenson, Murakami, Coupland, Hornby en vele anderen. Dat brengt mij trouwens tot de vraag of er iemand een goed programma kent (online/offline) om mijn boeken te beheren. In tegenstelling tot mijn cd-collectie vind ik het van boeken net iets charmanter om ze her en der te laten rondslingeren en ik wil niet weer op het punt staan voor een tweede maal Catch 22 te bestellen of bij thuiskomst vast te stellen dat kameraad Leo reeds present is in de boekenkast.

Vanaf morgen brei ik stilaan ook een einde aan het muzikaal jaar 2006. Gerespecteerde lijstjes en meningen vindt u in de tussentijd onder andere op:
Pitchfork - Stylus - Metacritic - Kindamuzik - Goddeau - Fuckhedz - Smintjes - Instant stuff

En fuck myspace, 2006 was keihard het jaar van Youtube. De grote vraag is hoelang het boeltje nog zal draaien, aangezien zelfs mainstream media nu al durven linken naar tal van filmpjes die daar gehost zijn, en auteursrechtenorganisaties, platenmaatschappijen en televisiezenders maar al te graag een financiƫle vinger in de pap zouden willen te brokken hebben.

Bij Spinner hebben ze de moeite gedaan een top 50 samen te stellen van de markantste Youtube-filmpjes van het afgelopen jaar. Ideaal dus als u nog wat lege uurtjes en bandbreedte te vullen hebt in 2006.

En tenslotte, omdat nostalgie een mooi ding is, omdat we anders op zoek moesten naar een andere titel voor deze post en omdat u er niet mee inzit dat dit al maanden rondgaat op het internet: Bring back the A-team!
Part 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Labels: , ,