maandag, oktober 15, 2007

Phase three

Met hun reputatie kan je ze moeilijk als vast onderdeel van het meubilair beschouwen, maar we kijken niet meer op van de zoveelste nieuwe Neubauten. Een beetje spijtig misschien nu blijkt dat Blixa hint dat volgend jaar mogelijk het laatste zou kunnen zijn. Maar vooraleer het zover is, hebben we in de tussentijd nieuw werk.

Alles wieder offen zou wel eens de meest conformistische en toegankelijke plaat kunnen zijn van onze oostavantgardisten in hun 27-jarige bestaan. Geen paniek echter want met 53 minuten krijgen de 10 songs voldoende tijd om de lakens uit de kast te halen en door je hoofd rond te spoken. Naast de immer praktische Luisterpaal voor al uw streaming voorbeluisterplezier, kan je hier "Weil Weil Weil" in mp3-formaat meepikken.

Meer over hoe de plaat tot stand kwam en Blixa's interessante kijk op de muziekindustrie vind je alhier.

En in onze ijver deze post van wat extra spice te voorzien, stootten we op Youtube nog op de genoemnde Neubauten live in Brussel*. Geen idee wie voor de drugs zorgde en wie voor de cameraman, maar over de kwaliteit van het geluid valt minder te klagen:



1 - Intro + Ich gehe jetzt
2 - Good morning everybody + Selbstportrait mit Kater
3 - Dead friends
4 - Redukt
5 - Perpetuum mobile
6 - Youme & meyou
7 - Die Nacht
8 - Die Befindlichkeit des Landes
9 - Haus der Lüge
10 - Armenia
11 - Ein seltener Vogel
12 - Paradiesseites
13 - Grundstück
14 - November / Sie laechelt
15 - Sabrina
16 - Ende Neu

* Live in Brussel, april 2004 - niet te verwarren met hun passage in de AB een jaar later naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan

Labels: , ,