donderdag, april 07, 2005

Ripov

VT4 is voor het programma “De Topmanager” op zoek naar ambitieuze mannen en vrouwen...

Het zat eraan te komen natuurlijk. "Idool" hadden we al, "Star Academy" komt eraan en nu gaat er nog een Vlaamse versie van "The apprentice" bijkomen, en de vraag is of we daar wel op zitten te wachten in Vlaanderen.

Versta me niet verkeerd, ik heb al verschillende afleveringen gezien van zowel de Amerikaanse als de Britse reeks en het programma sloeg bij mij echt wel aan. Maar net als bij bijvoorbeeld "The weakest link" (dat later een uiterst flauwe Vlaamse versie kreeg met Goedele als pseudo-dominatrix) zijn het niet zozeer de kandidaten maar wel degenen die de touwtjes in handen hebben die in hoge mate de aantrekkingskracht bepalen van het programma. En het is maar de vraag of we in onze Vlaamse KMO-zandbak wel iemand hebben lopen met de uitstraling en het charisma van een Donald Trump of een Sir Alan Sugar.

Ik zie voor de Vlaamse televisie dan ook meer "toekomst" in een light-versie van het programma, zoals er op MTV al een "Battle for Ozzfest" was. In de plaats van Ozzy en Sharon zou je daar dan Eddy Wally en zijn Marietje kunnen neerzetten, Sam Gooris en Kelly Pfaff of Jo Vally met Luc Alloo als zijn bitch...ik zie het al helemaal voor mij. Nu nog even snel een productiehuis oprichten met een crappy naam. Wat dachten jullie van "Ripov"?

Een grappige anekdote uit "The Battle of Ozzfest" was een collectieve straf voor alle deelnemers waarbij ze het hoofd van een levende vleermuis moesten afbijten. Tot hun verbazing kregen ze achteraf een fikse uitbrander van Sharon Osbourne dat ze dit allemaal hadden gedaan. Als rasechte dierenvrienden vonden zij en Ozzie dat immers hoogst ongepast gedrag. Celebrities he?