maandag, mei 17, 2004

SMI Rock

Altijd leuk om een hele lange blogpost te zitten schrijven die plots in het niets verdwijnt omdat je pc het nodig vindt om te crashen.

Dus dan nog maar eens hetzelfde zeggen maar dan veel korter:
In het schooljaar 1992-1993 stelde Yves De Pauw in de leerlingenraad voor om een free podium te organiseren om zo groepjes van onze school (het Sint-Maarteninstituut, kortweg SMI of "Het Klein College" in de volksmond) de kans te geven om voor een groep mensen op te treden en zo is SMI Rock ontstaan.
Vanaf het tweede jaar werd er besloten om steeds met een headliner te werken. In het verleden hadden onder andere Mercelis, Eightball, Jane's Detd. (oud-leerling: Bram Steemans), Manic Movement (oud-leerling: Filip de Graeve) en I Against I de eer om de affiche af te sluiten. Het evenement is in de loop der jaren sterk gegroeid en verschillende keren van locatie veranderd.

De 10e verjaardag werd deze keer speciaal in het Forum gevierd. Naast de lokale groepen en de people's vote waren er deze keer ook 2 headliners voorzien. Allereerst waren er de Garcons Debilles, destijds het Aalsterse antwoord op 't Hof van Commerce, gevolgd door de ouwe rockers van Red Zebra.

SMI Rock blijft in de eerste plaats een schoolfestival en trekt dan ook voornamelijk volk van zijn eigen schoolbanken aan. Een echte rits van oud-leerlingen moet je er dus niet verwachten, laat staan dat je er een degelijk praatje mee kan voeren. Niettemin deed het toch deugd nog eens enkele oudere gezichten tegen te komen...

Oh, en Xandee eindigde 22e op het Eurosongfestival...which was nice.

Beluisterd:
Supergrass - I should coco
Army of Lovers - Obsession