donderdag, mei 27, 2004

Pfffrt

De laatste tijd begin ik meer en meer uit te kijken naar betaal-televisie. Akkoord, niemand tast graag in zijn buidel maar mijn god, wat snak ik naar een beetje kwaliteitsvolle tv-programma's. Jarenlang heb ik een televisietoestel gehad dat net iets ouder was dan mij: geen afstandsbediening, geen teletekst en 10 knoppen waarmee ik in totaal 16 zenders kon bekijken. Mijn huidig toestel laat toe om 99 kanalen te programmeren en ik word gewoon moedeloos van alle kanalen af te zappen.

Daar waar de BRT/VRT zich vroeger nog kwalitatief kon onderscheiden met bijvoorbeeld het nieuws, is alle verschil nu weggeëbd: eenheidsworst en faits divers troef. Ik maak me ernstig zorgen hoe ze de nieuwsuitzendingen gaan opvullen wanneer het "50 Jaar Televisie"-jaar erop zit.

Deze week vonden ze het nodig om de premiere van de prutrampenfilm "The Day after Tomorrow" als item in het nieuws te gooien. De trailer van de film werd getoond en men wist eraan toe te voegen dat wetenschappers sceptisch stonden ten opzichte van het milieu. Wow, qua nieuwswaarde kon dat echt wel tellen...
En omdat ze blijkbaar nog niet genoeg tijd hadden gevuld hiermee ging men nog even aankloppen bij Hij Die Ooit Van Zijn Snor Afscheid Nam, Frank De Boosere. De brave man die zich even had kunnen onttrekken aan de zoveelste badpakkenspecial live from Mars wist ons mee te vertellen dat de feiten zoals ze zich voordeden in de film niet realistisch waren...soms prijs je je gelukkig dat echte weermannen een wetenschappelijke achtergrond hebben.

En dat moet de komkommertijd nog losbarsten...God helpe ons!

Beluisterd:
Black Rebel Motorcycle Club - B.R.M.C.
MC5 - Kick out the jams