dinsdag, mei 11, 2004

Houston, we have a blue screen!

[geek talk]
Sinds het bijsteken van mijn laatste harde schijf leek het dat mijn voeding problemen had om genoeg spanning te leveren. De 12 Volt-lijn die zoals de naam al laat vermoeden normaal op 12 Volt draait, leverde plots slechts 11.8 Volt in volledige idle toestand. Vermits ik daarvoor eigenlijk nooit echt mijn voltlijnen had gemonitord, wist ik niet in welke mate dat te wijten was aan die extra harde schijf. Op een paar random crashes na bij langdurige zware belasting van mijn pc was het nog goed werkbaar en volgens sommigen kon het verwijderen van stof uit de voeding al veel beterschap brengen.

Sinds begin deze week kreeg ik ook enkele foutmeldingen van Windows. Een of ander bestand was corrupt gegaan en er werd een CHKDSK aangeraden. Bij het booten werd er gecontroleerd op schijfinconsistentie maar er bleek niets aan de hand te zijn.

Deze nacht liep het dan volledig verkeerd. Mijn anders stille harde schijf maakte een geluid dat deed vermoeden dat de schijf plots stopte met draaien. Nog geen 3 seconden later volgde Ome Bill's blauwe messenger of doom

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

Deze middag ging ik, tussen de crashes door, op zoek naar een mogelijke uitleg op het internet. Resultaten wijzen in de richting van een kapotte harde schijf, kapot geheugen en nog een paar andere elementaire pc-onderdelen die kapot kunnen gaan. Het ziet er alleszins niet goed uit :/

Wordt vervolgd...
[/geek talk]